Lediga jobb som Fritidsledare i Täby

Se lediga jobb som Fritidsledare i Täby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Täby som finns hos arbetsgivaren.

Fritidsledare till IES Täby Junior Club

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Fritidspedagog/fritidsledare till vår Junior Club

Internationella Engelska Skolan har gjort stor skillnad för våra elever i 29 år. Vi är övertygade om att det är tack vare vårt tydliga etos med engagerade och närvarande ledare som våra skolor har en miljö där alla arbetar mot gemensamma mål. Vi har en stark kultur som bygger på beprövade rutiner där bemötandet blir givet. Det här gör att hos oss får lärare fokusera på undervisning och lärande. Eleverna står i centrum för allt vi gör, alla elever är dina elever.

IES Täby är en skola för årskurserna 4-9 med 1300 elever och 132 medarbetare. Vi är en tvåspråkig skola som följer den svenska läroplanen. Skolan har en internationell fokus och undervisningen sker på både svenska och engelska. Skolan har som mål att skapa goda förutsättningar för lärande och uppnå höga akademiska mål. Att jobba i vår skola är att vara del av en professionell gemenskap och samarbete. Hos oss få du möjlighet att besöka världen fast på hemmaplan. På IES Täby har du stor möjlighet att utvecklas i olika roller.

Vi söker en fritidspedagog/fritidsledare till vår Junior Club med tillträde i 1 augusti 2022.

Vi söker dig som vill bidra till en trygg och positiv skolgång för våra yngsta elever (åk4-6). Din elevsyn präglas av respekt och en tro på att alla barn kan och vill utvecklas. Du har höga förväntningar på eleverna och det är viktigt för dig att få eleverna motiverade och att de trivs i skolan och på Junior Club, vårt fritids.

I rollen som fritidspedagog/fritidsledare ingår bl.a. vikarieundervisning, rastverksamhet och att bidra till att utveckla vår Junior Club med varierande aktiviteter och projekt. Som person är du ansvarskännande, lösningsfokuserad, flexibel och gillar att samarbeta. Vi ser gärna en person med erfarenhet eller utbildning inom fritidspedagogik.

Skriv gärna ett personligt brev, bifoga CV och ansöka idag. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fritidsledare till Ung fritid Täby

Ansök    Jul 13    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare - Täby   Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 30 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativtet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötand... Visa mer
Fritidsledare - Täby

 

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 30 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativtet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. All vår verksamhet är dessutom HBTQI-certifierad.

 

Myran bedriver fritidsklubb för barn 10-12 år, samt högstadieverksamhet på kvällstid. Du kommer att arbeta i ett team om fem personer. Syftet med verksamheten är att erbjuda barnen en meningsfull fritid samt stimulera till deras utveckling och lärande. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn och ungdomarnas behov. Vi strävar efter att främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Behoven och förutsättningarna ska vara styrande i planeringen av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba på vår fritidsklubb samt i den öppna verksamheten för våra högstadieungdomar. Vi erbjuder våra besökare olika typer av kultur och fritidsverksamheter anpassade efter besökarnas behov och önskemål. Med de ungas idéer och delaktighet planerar ni och genomför aktiviteter. Vi arbetar hälsofrämjande genom att möjliggöra en utvecklande, innehållsrik och rolig fritid. Detta görs under trygga former med fokus på hälsa och rörelse. Vi strävar efter god samverkan med både externa och interna aktörer.
Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtider.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en utbildad fritidsledare, fritidspedagog, socionom eller har likvärdig utbildning samt fler års erfarenhet av liknande verksamhet.  Vi ser gärna att du har förståelse för och vana av att använda sociala medier som medel och verktyg. Övrig digital kunskap är meriterande.

 


Du behöver vara:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.


Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT:

Intervjuer planeras till v 32.

Inom våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (SFS 2013:852). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare - Täby

Ansök    Maj 19    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare - Täby Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 31 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativitet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger även stor vikt vid service och bemöt... Visa mer
Fritidsledare - Täby

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 31 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativitet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger även stor vikt vid service och bemötande och den främjande öppna verksamheten är central för Ung Fritid i Täby. All vår verksamhet är dessutom HBTQI-certifierad för att ha stort fokus på inkludering och normkritiskt tänkande.

Myran bedriver fritidsklubb för barn 10-12 år, samt högstadieverksamhet på kvällstid. Du kommer att arbeta i ett team om fem personer. Syftet med verksamheten är att erbjuda barnen en meningsfull fritid samt stimulera till deras utveckling och lärande. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn och ungdomarnas behov. Vi strävar efter att främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Behoven och förutsättningarna ska vara styrande i planeringen av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba på vårt fritidshem samt i den öppna verksamheten för våra högstadieelever. Ni erbjuder besökarna olika typer av kultur och fritidsverksamheter anpassade efter deras behov och önskemål. Med de ungas idéer och delaktighet planerar ni och genomför aktiviteter. Ni arbetar hälsofrämjande genom att möjliggöra en utvecklande, innehållsrik och rolig fritid. Detta görs under trygga former med fokus på hälsa och rörelse. Ni strävar efter god samverkan med både externa och interna aktörer.
Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtider.

Kvalifikationer

Tvåårig fritidsledarutbildning eller liknande pedagogisk utbildning.

Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.


Du behöver vara:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.


Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn tas.

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till mötesplatsen Esplanad Täby

Ansök    Maj 19    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare till mötesplatsen Esplanad. Nu finns möjligheten för dig som vill påverka, genomföra och utveckla verksamhet för unga i Täby. Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 31 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus... Visa mer
Fritidsledare till mötesplatsen Esplanad.

Nu finns möjligheten för dig som vill påverka, genomföra och utveckla verksamhet för unga i Täby.

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 31 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande, och den främjande öppna verksamheten har en central roll hos oss. All vår verksamhet är HBTQI-certifierad.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.
• Leda projekt och hålla i arrangemang samt delta i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med dokumenterad spetskompetens inom foto och film eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Resultatorienterad - Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med unga 16-21år.

Du har ett intresse att göra skillnad i ungas vardag Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, där det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning.

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20220607


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till fritidshem åk 4-6 på Byleskolan i Täby kommun

Ansök    Maj 12    Täby kommun    Fritidsledare
Om arbetsplatserna Byleskolan ligger i Täby kyrkby och är en F-6 skola med ca 510 elever med god tillströmning av nya elever. Skolan präglas av studiemotiverade elever, erfarna lärare samt ordning och reda utifrån ett väl fungerande systematiskt kvalitetes arbete - allt i en trygg studiemiljö där man tar hand om allas behov. Hos oss står elevens lust till lärande i fokus. Därför är personalens pedagogiska utveckling mycket viktig för oss och därmed högt p... Visa mer
Om arbetsplatserna

Byleskolan ligger i Täby kyrkby och är en F-6 skola med ca 510 elever med god tillströmning av nya elever. Skolan präglas av studiemotiverade elever, erfarna lärare samt ordning och reda utifrån ett väl fungerande systematiskt kvalitetes arbete - allt i en trygg studiemiljö där man tar hand om allas behov. Hos oss står elevens lust till lärande i fokus. Därför är personalens pedagogiska utveckling mycket viktig för oss och därmed högt prioriterad i hela rektorsområdet. 

Arbetsuppgifter

Inför läsåret 2022/2023 söker vi Dig som är fritidsledare och vill undervisa i fritidshemsverksamheten, har ett normkritiskt förhållningssätt och vill och kan arbeta språkutvecklande i alla ämnen. Vi söker dig som vill vara med och utveckla Byleskolans fritidshem åk 4-6.

I ditt uppdrag ingår planering och genomförande av undervisning och utveckling av den pedagogiska fritidshemsverksamheten tillsammans med Dina kollegor.
Du kommer att ingå i arbetslag där du förväntas bidra med såväl skicklighet som engagemang. Du är en tydlig ledare som tillför entusiasm och energi, har lätt för att samarbeta, ser elevernas olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidsledare. 
Du organiserar och leder ditt arbete så att en trygg och samarbetsvänlig skolmiljö skapas. 
Du är trygg i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med kollegor.
Du är använder digitalaverktyg med eleverna och för egen dokumentation.
Du är en tydlig ledare som tillför entusiasm och energi, har lätt för att samarbeta, ser elevernas olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. 

Erfarenhet är önskvärt, men inte nödvändigt.

Intervjuer bokas fortlöpande, sista ansökningsdag 27 maj


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Fritidsledare till Täby

Ansök    Apr 8    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare - Täby   Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 31 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativitet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger även stor vikt vid service och be... Visa mer
Fritidsledare - Täby

 

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 31 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativitet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger även stor vikt vid service och bemötande och den främjande öppna verksamheten är central för Ung Fritid i Täby. All vår verksamhet är dessutom HBTQI-certifierad för att ha stort fokus på inkludering och normkritiskt tänkande.

 

Myran bedriver fritidsklubb för barn 10-12 år, samt högstadieverksamhet på kvällstid. Du kommer att arbeta i ett team om fem personer. Syftet med verksamheten är att erbjuda barnen en meningsfull fritid samt stimulera till deras utveckling och lärande. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn och ungdomarnas behov. Vi strävar efter att främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Behoven och förutsättningarna ska vara styrande i planeringen av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba på vårt fritidshem samt i den öppna verksamheten för våra högstadieelever. Ni erbjuder besökarna olika typer av kultur och fritidsverksamheter anpassade efter deras behov och önskemål. Med de ungas idéer och delaktighet planerar ni och genomför aktiviteter. Ni arbetar hälsofrämjande genom att möjliggöra en utvecklande, innehållsrik och rolig fritid. Detta görs under trygga former med fokus på hälsa och rörelse. Ni strävar efter god samverkan med både externa och interna aktörer.
Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtider.

Kvalifikationer

Tvåårig fritidsledarutbildning eller liknande pedagogisk utbildning.

Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.


Du behöver vara:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.


Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn tas.

 

 

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till Esplanad i Täby

Ansök    Mar 22    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare till mötesplatsen Esplanad. Nu finns möjligheten för dig som vill påverka, genomföra och utveckla verksamhet för unga i Täby. Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna unika plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i... Visa mer
Fritidsledare till mötesplatsen Esplanad.

Nu finns möjligheten för dig som vill påverka, genomföra och utveckla verksamhet för unga i Täby.

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna unika plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande, och den främjande öppna verksamheten har en central roll hos oss. All vår verksamhet är HBTQI-certifierad.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.
• Leda projekt och hålla i arrangemang samt delta i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med dokumenterad spetskompetens inom foto och film eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Resultatorienterad - Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med unga 16-21år.

Du har ett intresse att göra skillnad i ungas vardag Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, där det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning.

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20220408

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Sommarjobb för ungdomar 18-20 år

Ansök    Feb 18    Täby kommun    Fritidsledare
Varje sommar erbjuder Täby kommun sommarjobb till kommunens ungdomar Syftet med sommarjobb är att: • ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden • öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområden • utöka ditt underlag till framtida rekrytering Om jobbet Du kommer tillsammans med andra sommarjobbande ungdomar genomföra sommarlovsaktiviteter för skolungdomar i Täby kommun, Esplanaden i Täby centrum... Visa mer
Varje sommar erbjuder Täby kommun sommarjobb till kommunens ungdomar

Syftet med sommarjobb är att:


• ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden
• öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområden
• utöka ditt underlag till framtida rekrytering

Om jobbet

Du kommer tillsammans med andra sommarjobbande ungdomar genomföra sommarlovsaktiviteter för skolungdomar i Täby kommun, Esplanaden i Täby centrum. Eftersom det i arbetet ingår att planera och genomföra olika typer av aktiviteter är det viktigt att du är intresserad av ledarskap, att organisera och är kreativ. Du kommer att få handledning av fritidsledare. 

Vem är du?

För att kunna söka sommarjobbet ska du vara folkbokförd i kommunen, ha ett fullständigt personnummer* och ha fyllt 18 år när du börjar men inte fyllt 21 år.

* Har du inte ett fullständigt personnummer kan du inte söka sommarjobb. Men har du undantag från kravet på arbetstillstånd (AT-UND) kan du jobba. Titta under punkt 7 på LMA-kortet för att se om du har AT-UND eller inte. Vänd dig till Migrationsverket för mer information.

Vi ser det som meriterande om du har haft uppdrag som ledare,  haft barn-och ungdomsgrupper, har utövat någon form sport och är flerspråkig. Berätta lite om dig själv och varför just du skulle vara lämplig för sommarjobbet i ett personligt brev. Gör bilden av dig själv så tydlig som möjlig.

Täby kommun erbjuder

Perioden omfattar 4 veckor och du jobbar max 120 timmar. Det motsvarar 6 timmar per dag förutom lunch och raster som är obetalda. Arbetstiden är kl. 11.00-17.30. 

Period     vecka 24-27  13 juni -  8 juli

Lön för närvarande, gäller från 2021, semesterersättning tillkommer med 12 %. Fyllda 18 år, men inte 19 år 102 kr/timme. Fyllda 19 år 118 kr/timme.

Övrigt

Registrera dig via "Ansök" och bifoga ett personligt brev där du beskriver det som står under rubriken Vem är du, se ovan. När du gjort ansökan får du ett bekräftelsemejl.  Sista ansökningsdag är den 18 mars 2022. Besked om sommarjobb eller inte, får du via e-post i vecka 15. 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Marie Tilly.

Välkommen med din ansökan ! 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Visa mindre

Sommarjobb för ungdomar 15-17 år

Ansök    Feb 18    Täby kommun    Fritidsledare
Varje sommar erbjuder Täby kommun sommarjobb till kommunens ungdomar  Syftet med sommarjobb är att • ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden  • öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområde • utöka ditt underlag till framtida rekrytering Om jobbet Sommarjobben finns inom kommunala verksamheter och föreningsliv t ex administrativt arbete/bibliotek, bad och sport, parkarbete/vaktmästeri, äldr... Visa mer
Varje sommar erbjuder Täby kommun sommarjobb till kommunens ungdomar 

Syftet med sommarjobb är att


• ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden 
• öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområde
• utöka ditt underlag till framtida rekrytering

Om jobbet

Sommarjobben finns inom kommunala verksamheter och föreningsliv t ex administrativt arbete/bibliotek, bad och sport, parkarbete/vaktmästeri, äldreomsorg, fritidshem/fritidsgård, förskola, IT-sociala medier/kommunikation. I ansökan har du möjlighet att välja inom vilket område du är intresserad av, men det finns inga garantier att du får det jobb du önskar eftersom antalet sommarjobb är begränsat. Arbetsuppgifter får du av din handledare som du kontaktar när du får sommarjobbet. Hen tar emot dig innan du ska börja och har all praktisk information om sommarjobbet.

Med tanke på att sommarjobb i kommunen är begränsade är det viktigt att du samtidigt försöker söka andra sommarjobb. Om du får ett annat jobb är det viktigt att du kontaktar oss eftersom det inte är tillåtet att ha både ett kommunalt och ett annat sommarjobb, dessutom kan jobbet erbjudas en annan sökande.

Vem är du?

För att kunna söka sommarjobb ska du vara folkbokförd i kommunen, ha ett fullständigt personnummer* och gått ut årskurs 9, årskurs 1 eller 2 på gymnasiet dvs. du är/fyller 16 år eller så har du ännu inte fyllt 18 år innan ditt sommarjobb ska börja.

* Har du inte ett fullständigt personnummer kan du inte söka sommarjobb. Men har du undantag från kravet på arbetstillstånd (AT-UND) kan du jobba. Titta under punkt 7 på LMA-kortet för att se om du har AT-UND eller inte. Vänd dig till Migrationsverket för mer information. 

Kommunen prioriterar dig som har svårare att hitta sommarjobb på egen hand. Du som tidigare inte haft ett sommarjobb i kommunen har också större chans till ett sommarjobb.

Täby kommun erbjuder

Två varianter av perioder, en period som omfattar 2 veckor eller en period som omfattar 3 veckor. Du väljer utifrån hur ditt sommarlov är planerat. Varje vecka max 30 timmar, vilket motsvarar 6 timmar per dag förutom lunch och raster som är obetalda.

Period om 2 veckor (4 val): vecka 24-25, vecka 26-27, vecka 28-29, vecka 31-32 (vecka 30 utgår) Du jobbar max 60 timmar

Period om 3 veckor (3 val): vecka 24-26, vecka 27-29, vecka 30-32 Du jobbar max 90 timmar

Lön för närvarande, gäller från 2021, semesterersättning tillkommer med 12 %. Ej fyllda 18 år 92 kr/timme. 

Övrigt

Registrera dig via "Ansök". I ansökan kommer du att få bevara en del obligatoriska frågor och en kort motivering till varför du vill och behöver just detta sommarjobb. När du skickat in ansökan får du ett bekräftelsemejl. Sista ansökningsdag är den 18 mars 2022. Besked om du har fått sommarjobb eller inte meddelas via e-post vecka 15. Har du frågor är du välkommen att kontakta Marie Tilly.

Välkommen med din ansökan ! 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Visa mindre

Fritidsledare till Ung fritid Täby

Ansök    Sep 20    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid heter verksamheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 26 medarbetare fördelade på 6 mötesplatser. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Verksamheten är HBTQI-certifierad. Den främjande öppna verksamheten är central i Ung fritids verksamhet. Ett stort fokus läggs på bemötande samt att ha ett coachande arbetssätt. I januari 2019 öppnade Täby kommun en ny jämställd mötesplats där unga mellan 13-16 år komm... Visa mer
Ung fritid heter verksamheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 26 medarbetare fördelade på 6 mötesplatser. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Verksamheten är HBTQI-certifierad. Den främjande öppna verksamheten är central i Ung fritids verksamhet. Ett stort fokus läggs på bemötande samt att ha ett coachande arbetssätt.

I januari 2019 öppnade Täby kommun en ny jämställd mötesplats där unga mellan 13-16 år kommer få möjlighet att utveckla sina kreativa intressen! På mötesplatsen kommer man kunna utveckla sina intressen inom musik, design, kultur, arrangemang, litteratur, dans, café. Strävan är att det är de unga själva som styr verksamheten och fyller lokalerna med aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift kommer att vara på vår mötesplats för högstadiet ålder 13-16 år. Du ska som en i ett team av fyra personer utveckla och driva mötesplatsen med fokus på att det är unga som producerar fritid för unga. Du ska med de ungas idéer och delaktighet planera, strukturera och genomföra aktiviteter. 

I tjänsten ingår utåtriktat arbete samt att vara delaktig i att utveckla samarbete med andra aktörer såsom skola, föreningsliv och näringsliv. Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtid.

Kvalifikationer

Fritidsledarens arbete bygger på kunskap och erfarenheter om vad som skapar en positiv och utvecklande fritid, där det frivilliga mötet genererar tillitsfulla relationer. Vi söker dig som har tvåårig fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser sig vara likvärdig.

Du behöver:
- kunna ta egna initiativ, vara flexibel och stresstålig.
- vara lösningsfokuserad och ha ett salutogent förhållningssätt.
- vara lyhörd, nyfiken och vilja utmana dig själv till utveckling.
- motverka diskriminerande normer och attityder och verka för inkludering.

- stor vana av att leda organiserad verksamhet. Du är bra på att skapa relationer, har ett genuint intresse för ungdomsarbete och har lätt för att samarbeta med andra.

- driva ungdomsprojekt


 

Erfarenhet krävs.

Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn med tas.

 

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till Esplanad

Ansök    Aug 16    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare till Esplanad   Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna unika plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande... Visa mer
Fritidsledare till Esplanad

 

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna unika plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande, och den främjande öppna verksamheten har en central roll hos oss. All vår verksamhet är HBTQI-certifierad.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.
• Leda projekt och hålla i arrangemang samt delta i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom medie och design eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med unga 16-21år.

Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, där det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning.

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20210830

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till Ung fritid Täby

Ansök    Jan 13    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare - Täby   Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 30 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativtet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötand... Visa mer
Fritidsledare - Täby

 

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 30 medarbetare och bedriver verksamhet på sex fysiska mötesplatser. Din tilltänkta hemvist är mötesplatsen Myran som riktar sig till målgruppen 10-16 år. Här står ungas kreativtet och delaktighet i fokus. Vår verksamhet styrs av en gemensam värdegrund där ledorden är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. All vår verksamhet är dessutom HBTQI-certifierad.

 

Myran bedriver fritidsklubb för barn 10-12 år, samt högstadieverksamhet på kvällstid. Du kommer att arbeta i ett team om fem personer. Syftet med verksamheten är att erbjuda barnen en meningsfull fritid samt stimulera till deras utveckling och lärande. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn och ungdomarnas behov. Vi strävar efter att främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Behoven och förutsättningarna ska vara styrande i planeringen av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba på vår fritidsklubb samt i den öppna verksamheten för våra högstadieungdomar. Vi erbjuder våra besökare olika typer av kultur och fritidsverksamheter anpassade efter besökarnas behov och önskemål. Med de ungas idéer och delaktighet planerar ni och genomför aktiviteter. Vi arbetar hälsofrämjande genom att möjliggöra en utvecklande, innehållsrik och rolig fritid. Detta görs under trygga former med fokus på hälsa och rörelse. Vi strävar efter god samverkan med både externa och interna aktörer.
Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtider.

Kvalifikationer

Tvåårig fritidsledarutbildning eller liknande pedagogisk utbildning.

Erfarenhet av att arbeta med ungdomar.


Du behöver vara:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.


Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn tas.

Om Täby kommun Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation. Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra?


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Två fritidsledare till Oasens korttidstillsyn

Ansök    Aug 16    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Oasen som riktar sig till målgruppen 13-21år med funktionsvariationer. Där du är en av sju medarbetare. Oasen fritidsverksamhet är en korttidstillsyn enligt § 9, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Korttidstillsynen är till för skolungdomar över 12 år som av olika skäl inte kla... Visa mer
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Oasen som riktar sig till målgruppen 13-21år med funktionsvariationer. Där du är en av sju medarbetare. Oasen fritidsverksamhet är en korttidstillsyn enligt § 9, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Korttidstillsynen är till för skolungdomar över 12 år som av olika skäl inte klarar sig själva före eller efter skoldagen, under skollov eller andra ledigheter. På Oasen arbetar 7 personal och en samordnare. Vi har 24 ungdomar inskrivna i våran verksamhet.  På denna unika plats möter du våra ungdomar varje dag och där står kreativitet, delaktighet, hälsa, rörelse och det sociala samspelet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande och har tillsammans skapat rutiner och strukturer för att kvalitétssäkra vår verksamhet. All vår verksamhet är HBTQI-certifierad och vi jobbar systematiskt med barnkonventionen. Vi söker nu en fritidsledare som, i ett nära samarbete med sina kollegor hjälper varje ungdom att nå sin fulla potential och bli så självständig som möjligt.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar,dokumenterar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning, socialpedagogutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom teater, konst, sång, rörelse eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbete med unga med funktionsvariationer.

Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, kompetensutveckling, handledning och friskvård. Det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid och kvällstid.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20210830


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till Esplanad

Ansök    Jun 15    Täby kommun    Fritidsledare
Fritidsledare till Esplanad   Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna unika plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande... Visa mer
Fritidsledare till Esplanad

 

Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är Esplanad, som riktar sig till målgruppen 16-21 år. Där är du en av sex medarbetare. På denna unika plats möter du i genomsnitt 150 besökare dagligen, och där står kreativitet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande. Vi lägger stor vikt vid service och bemötande, och den främjande öppna verksamheten har en central roll hos oss. All vår verksamhet är HBTQI-certifierad.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom medie och design eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med unga 16-21år.

Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, där det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning.

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20210630

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till Oasens korttidstillsyn

Ansök    Maj 6    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Oasen som riktar sig till målgruppen 13-21år med funktionsvariationer. Där du är en av sex medarbetare. Oasen fritidsverksamhet är en korttidstillsyn enligt § 9, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Korttidstillsynen är till för skolungdomar över 12 år som av olika skäl inte kla... Visa mer
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 28 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Oasen som riktar sig till målgruppen 13-21år med funktionsvariationer. Där du är en av sex medarbetare. Oasen fritidsverksamhet är en korttidstillsyn enligt § 9, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Korttidstillsynen är till för skolungdomar över 12 år som av olika skäl inte klarar sig själva före eller efter skoldagen, under skollov eller andra ledigheter. På Oasen arbetar 6 personal och en samordnare. Vi har 24 ungdomar inskrivna i våran verksamhet.  På denna unika plats möter du våra ungdomar varje dag och där står kreativitet, delaktighet, hälsa, rörelse och det sociala samspelet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande och har tillsammans skapat rutiner och strukturer för att kvalitétssäkra vår verksamhet. All vår verksamhet är HBTQI-certifierad och vi jobbar systematiskt med barnkonventionen. Vi söker nu en fritidsledare som, i ett nära samarbete med sina kollegor hjälper varje ungdom att nå sin fulla potential och bli så självständig som möjligt.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar,dokumenterar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning, socialpedagogutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom teater, konst, sång, rörelse eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbete med unga med funktionsvariationer.

Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, kompetensutveckling, handledning och friskvård. Det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid och kvällstid.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20210521


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Sommarjobb för ungdomar 15-17 år

Ansök    Feb 5    Täby kommun    Fritidsledare
Täby kommun erbjuder som tidigare år sommarjobb för ungdomar. Syftet med sommarjobb är att: • ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden • öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområden • utöka ditt underlag till framtida rekrytering Om jobbet Sommarjobben finns inom kommunala verksamheter t ex fritid, park, skola, äldreomsorg och bibliotek samt föreningsliv med sport och fritidsaktiviteter. I... Visa mer
Täby kommun erbjuder som tidigare år sommarjobb för ungdomar.

Syftet med sommarjobb är att:


• ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden
• öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområden
• utöka ditt underlag till framtida rekrytering

Om jobbet

Sommarjobben finns inom kommunala verksamheter t ex fritid, park, skola, äldreomsorg och bibliotek samt föreningsliv med sport och fritidsaktiviteter. I ansökan har du har möjlighet att välja arbete efter intresse eller välja bort jobb du inte vill komma till. Men kom ihåg - det man inte vill stämmer inte alltid. Arbetsuppgifter får du av din handledare/kontaktperson som du kontaktar när du fått besked om sommarjobb. Hen tar också emot dig när du ska börja och har all praktisk information kring sommarjobbet.

Det brukar vara fler ungdomar som söker sommarjobb än vad kommunen kan erbjuda. Det är därför viktigt att du samtidigt försöker söka andra sommarjobb.Om du under ansökningstiden får ett annat jobb är det viktigt att du kontaktar oss eftersom det inte är tillåtet med både ett kommunalt och ett annat sommarjobb.

Vem är du?

För att kunna söka sommarjobb ska du vara bosatt i kommunen, ha gått ut årskurs 9, årskurs 1 eller 2 på gymnasiet dvs. du är/fyller 16 år eller så har du ännu inte fyllt 18 år 2020.

Kommunen prioriterar dig som har svårare att hitta sommarjobb på egen hand. Du som tidigare inte haft sommarjobb i kommunen har också större chans till ett sommarjobb.

Täby kommun erbjuder

Du kan i ansökan välja att jobba under någon av tre perioder, vecka 25-33, varje period omfattar 3 veckor och du jobbar totalt 90 timmar. Det motsvarar 6 timmar per dag förutom lunch och raster. Om du inte kan jobba tre veckor är chansen till ett sommarjobb litet. 

Övrigt

Registrera dig via "Ansök". I ansökan kommer du att få bevara en del obligatoriska frågor samt bifoga en kort motivering till varför du vill sommarjobba. När du skickat in ansökan får du en bekräftelsemejl. Besked om sommarjobb eller inte, får du via e-post i vecka 17. Sista ansökningsdag är den 15 mars 2020.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Marie Tilly.

Välkommen med din ansökan! 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Visa mindre

Fritidsledare till Ung fritids korttidstillsyn Oasen

Ansök    Okt 7    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Oasen som riktar sig till målgruppen 13-21år med funktionsvariationer. Där du är en av fem medarbetare. Oasen fritidsverksamhet är en korttidstillsyn enligt § 9, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Korttidstillsynen är till för skolungdomar över 12 år som av olika skäl inte kla... Visa mer
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Oasen som riktar sig till målgruppen 13-21år med funktionsvariationer. Där du är en av fem medarbetare. Oasen fritidsverksamhet är en korttidstillsyn enligt § 9, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Korttidstillsynen är till för skolungdomar över 12 år som av olika skäl inte klarar sig själva före eller efter skoldagen, under skollov eller andra ledigheter. På Oasen arbetar 4 personal och en samordnare. Vi har 16 ungdomar inskrivna men vi ska nu utöka våran verksamhet.  På denna unika plats möter du våra ungdomar varje dag och där står kreativitet, delaktighet, rörelse och det sociala samspelet i fokus. Våra ledord är glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. All vår verksamhet är HBTQ-certifierad. Vi söker nu en fritidsledare som, i ett nära samarbete med sina kollegor hjälper varje ungdom att nå sin fulla potential och bli så självständig som möjligt.

Arbetsuppgifter


• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid. Utifrån deras idéer och önskemål så genomförs arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planerar,dokumenterar du och följer upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete såsom att vara delaktig i att utveckla samarbete med skola, näringsliv och föreningar.

Kvalifikationer

Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom medie och design eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:


• Stabil - Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.
• Samarbetsorienterad - Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Kreativ - Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Relationsskapande - Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbete med unga med funktionsvariationer.

Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö med hög arbetsmoral, där det finns enorma möjligheter att utveckla en magisk fritid med och för våra ungdomar i kommunen.

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning

Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 20201023


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Sommarjobb för ungdomar 18-20 år

Ansök    Feb 5    Täby kommun    Fritidsledare
Täby kommun erbjuder som tidigare år sommarjobb för ungdomar. Syftet med sommarjobb är att: • ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden • öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområden • utöka ditt underlag till framtida rekrytering Om jobbet Du kommer tillsammans med en annan sommarjobbande ungdom genomföra sommarlovsaktiviteter för skolungdomar i Täby kommun, Esplanaden i Täby centrum. Då d... Visa mer
Täby kommun erbjuder som tidigare år sommarjobb för ungdomar.

Syftet med sommarjobb är att:


• ge dig möjlighet till arbetslivserfarenhet, kontakter och referenser på arbetsmarknaden
• öka dina yrkeskunskaper och intresse för olika arbetsområden
• utöka ditt underlag till framtida rekrytering

Om jobbet

Du kommer tillsammans med en annan sommarjobbande ungdom genomföra sommarlovsaktiviteter för skolungdomar i Täby kommun, Esplanaden i Täby centrum. Då det i arbetet ingår att planera och genomföra olika typer av aktiviteter är det viktigt att du är intresserad av ledarskap, att organisera och att du är kreativ. Du kommer att få handledning av fritidsledare. 

Vem är du?

Vi erbjuder sommarjobb till dig som är mellan 18-20 år och är folkbokförd i Täby kommun. Vi ser det som meriterande om du har haft uppdrag som ledare,  haft barn-och ungdomsgrupper, har utövat någon form sport och är flerspråkig. 

Du som inte har haft sommarjobb tidigare i Täby kommun prioriteras. Berätta lite om dig själv och varför just du skulle vara lämplig för sommarjobb i ett personligt brev. Gör bilden av dig själv så tydlig som möjlig.

Täby kommun erbjuder

Du kan i ansökan välja att jobba under någon av två perioder, vecka 25-27 eller vecka 31-33, varje period omfattar 3 veckor och du jobbar totalt 90 timmar. Det motsvarar 6 timmar per dag förutom lunch och raster.

Arbetstiden är kl 11.00-17.30. Om du inte kan jobba tre veckor är chansen till sommarjobb liten. 

Övrigt

Registrera dig via "Ansök" och bifoga ett personligt brev. När du gjort ansökan får du ett bekräftelsemejl. Urval och intervju sker löpande under ansökningsperioden, sista ansöksningsdag är den 15 mars 2020. Besked om sommarjobb eller inte, får du via e-post i vecka 17. 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Marie Tilly.

Välkommen med din ansökan ! 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Visa mindre

Aktivitetsledare barnkalas

Ansök    Sep 11    Täby Badmintonhall AB    Fritidsledare
Om företaget:Täby RacketCenter, som byggdes 2010 och drivs av Täby Badmintonförening och Täby Badmintonhall AB, är en multisportarena med två fullstora inomhushallar som inrymmer bland annat 12 badmintonbanor, 4 squashbanor samt 4 bordtennisbord.Arbetsbeskrivning:Till våra barnkalas söker vi nya aktivitetsledare som jobbar vidare med ett inarbetat koncept samt har möjlighet att utveckla aktiviteterna över tid. Aktiviteterna är i regel en timme långa men vi... Visa mer
Om företaget:Täby RacketCenter, som byggdes 2010 och drivs av Täby Badmintonförening och Täby Badmintonhall AB, är en multisportarena med två fullstora inomhushallar som inrymmer bland annat 12 badmintonbanor, 4 squashbanor samt 4 bordtennisbord.Arbetsbeskrivning:Till våra barnkalas söker vi nya aktivitetsledare som jobbar vidare med ett inarbetat koncept samt har möjlighet att utveckla aktiviteterna över tid. Aktiviteterna är i regel en timme långa men vissa variationer kan förekomma efter kundernas önskemål.Vad söker vi:Aktivitetsledare med ett positivt och engagerande arbetssätt samt utstrålar glädje är en viktig ingrediens och där kunden alltid ligger i fokus. "Inget är omöjligt tänk" är viktigt och erfarenhet att jobba med barn är meriterande.Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Fritidsledare till Hörnet

Ansök    Okt 21    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Hörnet som riktar sig till målgruppen 13-16år. Här står ungas kreativtet i fokus. Våra ledord är Glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. All våran verksamhet är HBTQ-certifierad.... Visa mer
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Hörnet som riktar sig till målgruppen 13-16år. Här står ungas kreativtet i fokus. Våra ledord är Glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. All våran verksamhet är HBTQ-certifierad.

 


Arbetsuppgifter

• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid, utifrån deras idéer, tankar och önskemål även genomföra större och mindre arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planera och följa upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete samt att vara delaktig i att utveckla samarbete med andra aktörer såsom skola, näringsliv och föreningar.

Kvalifikationer
Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom medie och design eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:STABIL. Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.


SAMARBETSORIENTERAD. Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.


KREATIV. Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.


RELATIONSSKAPANDE. Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.


Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med unga 13-20år.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning.
Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.
Tillträde: Enligt överenskommelse 
 
Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 191105


 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidsledare till Esplanad

Ansök    Okt 17    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Esplanad som riktar sig till målgruppen 16-21år. Där du är en av sex medarbetare. Här står ungas kreativtet i fokus. Våra ledord är Glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. All vå... Visa mer
Ung fritid är enheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på sex mötesplatser. En av dessa är mötesplatser är Esplanad som riktar sig till målgruppen 16-21år. Där du är en av sex medarbetare. Här står ungas kreativtet i fokus. Våra ledord är Glädje, trygghet, mångfald och främjande.Vi lägger stor vikt vid service och bemötande. Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. All våran verksamhet är HBTQ-certifierad.

 


Arbetsuppgifter

• Med ett normkritiskt pedagogiskt arbetssätt coachar du unga i deras fritid, utifrån deras idéer, tankar och önskemål även genomföra större och mindre arrangemang och aktiviteter.
• I samråd med kollegor planera och följa upp det dagliga arbetet.
• I tjänsten ingår utåtriktat arbete samt att vara delaktig i att utveckla samarbete med andra aktörer såsom skola, näringsliv och föreningar.

Kvalifikationer
Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande med spetskompetens inom medie och design eller annan kreativ verksamhet.

Vi behöver dig som är:STABIL. Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.


SAMARBETSORIENTERAD. Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.


KREATIV. Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.


RELATIONSSKAPANDE. Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.


Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med unga 16-21år.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Omfattning/varaktighet Heltid 100 %. Tillsvidareanställning.
Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg.
Tillträde: Enligt överenskommelse 
 
Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 191031


 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre

Fritidspedagog till Runborg skola

I rollen som fritidspedagog på Runborgs skola ansvarar du i samarbete med andra fritidspedagoger att planera verksamheten förankrad i läroplanen. Du kommer att ha ett nära samarbete med klasslärare kring fritidssamverkan under skoldagen. En utmaning för dig i rollen är att få vara med och driva det systematiska kvalitetsarbetet kring fritidsverksamheten och synliggöra vad fritids står för på Runborg skola. Att få vara med och tydliggöra och utveckla samve... Visa mer
I rollen som fritidspedagog på Runborgs skola ansvarar du i samarbete med andra fritidspedagoger att planera verksamheten förankrad i läroplanen.
Du kommer att ha ett nära samarbete med klasslärare kring fritidssamverkan under skoldagen. En utmaning för dig i rollen är att få vara med och driva det systematiska kvalitetsarbetet kring fritidsverksamheten och synliggöra vad fritids står för på Runborg skola. Att få vara med och tydliggöra och utveckla samverkan fritids skolan under skoltid för hela skolan.

Arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är att planera verksamheten, samverkan under skoltid, fritidsverksamhet, rastaktivitet, delat ansvar för elevernas sociala utveckling samt delta på möten och fortbildning. Alla elever har tillgång till varsin Ipad och det finns även Clevertouch/Aactiveboards i varje klassrum. Du kommer att få handledning i hur du implementerar programmering.

Du kommer även att få delta i vår fritidssatsning som leds av pedagogikforskare och fil. dr. Ann S. Pihlgren. Hon håller i kontinuerlig fortbildning för fritids.

Då vi är under uppbyggnad och skall bli en skola tom åk sex har du möjlighet att påverka vår framtida skola och fritidshem. Vi arbetar aktivt för att ge varje elev ett demokratiskt förhållningssätt samt kunskaper och förmågor för sitt framtida vuxenliv.


Vi söker dig som:
? Gillar att ständigt utvecklas,
? Har vana av att arbeta digitalt i google suite miljön samt ha lärplattor som ett kreativt verktyg
? Ser teknikens möjligheter för att ge alla elever de allra bästa förutsättningarna.
? God förmåga att skapa relationer till elever, kollegor och föräldrar
? Har en vision för att skapa en fritidsverksamhet som utvecklar elevernas sociala förmåga.
? Har en tro på att alla elever kan lära sig utifrån sina förmågor.
? Jobbar för en likvärdig skola.
? Jobbar med uteverksamhet

Kvalifikationer:
Examen som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem.
Du är initiativtagande och skapar engagemang och delaktighet
Du har ett intresse för det systematiska kvalitetsarbetet.
Du trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag.
Du ser det som viktigt med goda relationer och har lätt för att samverka med elever, föräldrar och kollegor.
Du visar intresse och nyfikenhet till att utveckla verksamheten.

Det är meriterande om du har behörighet även för idrott, erfarenhet kring utepedagogik. /eller något års erfarenhet som fritidspedagog.


Vi jobbar aktivt med Relationskompetens, digitalisering /programmering och tillgänglighet på vår skola. Om du tycker detta låter intressant är detta skolan för dig.Dibber är ett företag med över 6500 anställda som varje dag arbetar för att över 30 000 barn ska få känna sig värdefulla.Runborg skola är en friskola som ingår i Dibber och tidigare tillhört Inspira förskolor och skolor. Skolan har funnits sedan 2014. Till hösten är vi en F-5 skola och kommer att bli F-6 år 2020. Verksamheten är belägen i Täby Kyrkby, cirka 20 minuter från Östra station med Roslagsbanan.
Vi jobbar aktivt med digitalisering och programmering redan från förskoleklass. På vår skola är det viktigt att man ständigt utmanas och utvecklas som pedagog och därför avsätter vi tid för fortbildning. Ledningen jobbar nära lärarna och fritids och jobbar aktivt för att vara synliga ute i verksamheten. Då vi ligger nära naturen använder vi även skogen i vår verksamhet. Visa mindre

Fritidsledare

Ansök    Jun 11    Täby kommun    Fritidsledare
Ung fritid är verksamheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på 6 mötesplatser. Våra ledord är: glädje, trygghet, mångfald och främjande dessutom så är enheten HBTQ certifierad     Arbetsplatsbeskrivning Oasen korttidstillsyn är en fritidsverksamhet belägen i Täby Gribbylund Verksamheten drivs enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och vänder sig till särskoleungdomar över 12... Visa mer
Ung fritid är verksamheten som driver mötesplatser för unga i Täby kommun. Vi är idag 25 medarbetare fördelade på 6 mötesplatser. Våra ledord är: glädje, trygghet, mångfald och främjande dessutom så är enheten HBTQ certifierad

 
 

Arbetsplatsbeskrivning
Oasen korttidstillsyn är en fritidsverksamhet belägen i Täby Gribbylund

Verksamheten drivs enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och vänder sig till särskoleungdomar över 12 år upp till avslutat gymnasium. Ni arbetar i ett team om fyra personal.

 

Arbetsbeskrivning
Som fritidsledare är din roll att stödja ungdomarna i deras fritidsaktiviteter och tillsammans med ungdomarna utveckla aktiviteter efter deras önskemål, intressen och förutsättningar. Vi erbjuder våra besökare olika typer av kultur och fritidsverksamheter anpassade efter besökarnas behov och önskemål. Vidare kommer du, tillsammans med övrig personal, delta i verksamhetsplanering och utvecklingsarbete på enheten.  Kontakter med kommunens övriga fritidsgårdar, skolan i området och föreningslivet är viktigt. 

Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtider

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en fritidsledarutbildning eller motsvarande pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn och unga med funktionsvariationer.

Som person är du stabil, strukturerad, samarbetsorienterad och tar aktivt initiativ i sociala sammanhang , kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Meriterande med erfarenhet av social dokumentation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Täby kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering

 

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kultur- och fritid skapar varje dag ett brett utbud av upplevelser för alla Täbybor. Alla Täbys invånare ska känna att kommunen erbjuder värdefulla kulturupplevelser, förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv och kreativa mötesplatser för unga. I samarbete med ett starkt föreningsliv utvecklas Täbys kulturella och idrottsliga arenor i takt med att Täby växer. Här arbetar engagerade medarbetare som drivs av utveckling och nya lösningar. Vill du vara med och bidra? Visa mindre