Lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Täby

Se lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Täby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Täby som finns hos arbetsgivaren.

Studie- och yrkesvägledare till vuxenutbildningen, Täby kommun

Vill du arbeta med vuxnas lärande och utveckling? Om jobbet På KCNO får du som studie- och yrkesvägledare en bred roll där du arbetar administrativt med ansökningar, vägleder elever och jobbar i ett team där vi tillsammans utvecklar vuxenutbildningen. I KCNO ingår kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker där KCNO är vägledningscentrum och antagningskansli för vuxenutbildningen för kommunerna. I vårt uppdrag ingår studie- och yrkesvägle... Visa mer
Vill du arbeta med vuxnas lärande och utveckling?

Om jobbet
På KCNO får du som studie- och yrkesvägledare en bred roll där du arbetar administrativt med ansökningar, vägleder elever och jobbar i ett team där vi tillsammans utvecklar vuxenutbildningen. I KCNO ingår kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker där KCNO är vägledningscentrum och antagningskansli för vuxenutbildningen för kommunerna. I vårt uppdrag ingår studie- och yrkesvägledning för vuxna, administrativt antagningsarbete och uppföljning av utbildningsanordnare. 

På KCNO får du 15 fantastiska kollegor, varav sju är studie- och yrkesvägledare. I teamet ingår även  administrativ personal, rektor, biträdande rektor och pedagog. Vi har nyligen flyttat in i nyrenoverade lokaler på Kemistvägen i Täby.

Varmt välkommen till oss!  

Arbetsuppgifter  

Tjänsten som vi ska tillsätta innehåller flera ansvarsområden där fokus ligger på SFI och grundläggande utbildningar. I arbetsuppgifterna ingår vägledande samtal inför SFI och studier på grundläggande- och gymnasial nivå, behandling av ansökningar till grundläggande kurser och kombinationsutbildningar. Du kommer även att jobba med pedagogiska kartläggningar och vägledande samtal för nyanlända med så kallad utbildningsplikt inom Komvux.

Tillsammans med dina vägledarkollegor kommer du att vägleda, informera och studieplanera, både individuellt, i grupp och digitalt. Via vårt kontaktcenter stöttar och svarar vi på frågor från KCNO kommunernas medborgare. Några dagar i veckan har vi självservice där vi möter våra medborgare på plats.

Vem är du?
Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad studie-och yrkesvägledare. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med vuxenutbildning. Positivt om du har erfarenhet av arbete med SFI och brinner lite extra för målgruppen.

Vi ser det som en fördel om du har goda kunskaper inom utbildningssystemet och har förståelse för hur politiska beslut påverkar arbetet. Det är viktigt att du gillar samarbete och tycker om att utbyta kompetens och kunskap med alla i teamet då vuxenutbildningen ständigt utvecklas.

Vi söker dig 


• som är utbildad studie- och yrkesvägledare, gärna med några års erfarenhet av rollen inom vuxenutbildningen.
• som är beredd på ett varierat uppdrag och som har förmågan att se möjligheter och ta till sig förändringar i arbetsuppgifter.
• som är van vid eller intresserad av att arbeta med vägledning via digitala verktyg.
• som har intresse och förståelse för hur skollag, regler och förordningar styr vuxenutbildningen.
• som är en god administratör och har vana av att arbeta i olika system.
• som har erfarenhet av att arbeta med antagningsfrågor och bedömning.
• som är en god teamkollega och även kan planera och utföra arbetet självständigt, även i perioder av hög arbetsbelastning.
• som arbetar strukturerat och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
• som arbetar aktivt med att omvärldsbevaka arbetsliv och utbildning, vilket du tar med dig in i vägledningssamtal för att på så sätt ge presumtiva studerande och studerande ökad kunskap och förståelse om sina möjligheter och val.

Du har lätt för att samarbeta, är prestigelös, organisatorisk och har en god förmåga att skapa goda relationer. Det är av stor vikt att du kan och vill möta alla elever, och med ett professionellt förhållningssätt hjälpa dem framåt i deras studie- och yrkesval. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet, vilket för oss innebär att du är en flexibel, strukturerad, social och servicemedveten person. 

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Täby kommun erbjuder
Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med en positiv anda samt service och bemötande i fokus.

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun och om arbetsplatsen på www.kcno.se 

Övrigt
Låter det intressant?

Registrera din ansökan på vår hemsida genom knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller brev. Sista ansökningsdag är 31 juli 2022. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten/tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillsättning sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare 50%, Näsbydalskolan

Har du idéer för framtiden och brinner för lärande och utveckling?  På Näsbydalskolan får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Näsbydalskolan är en kommunal 6-9 skola med cirka 370 elever.  Förutom naturvetenskaplig inriktning har skolan också bild och design  samt Täby Musikklasser som inriktningar. Inriktningen bidrar till att kunskaperna i dessa ämnen fördjupas och högre kunskapsmål kan uppnås.  Näsbydalskolan... Visa mer
Har du idéer för framtiden och brinner för lärande och utveckling? 
På Näsbydalskolan får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Näsbydalskolan är en kommunal 6-9 skola med cirka 370 elever.  Förutom naturvetenskaplig inriktning har skolan också bild och design  samt Täby Musikklasser som inriktningar. Inriktningen bidrar till att kunskaperna i dessa ämnen fördjupas och högre kunskapsmål kan uppnås. 

Näsbydalskolan ligger centralt i Täby med mycket goda kommunikationsmöjligheter. 

 

Om jobbet
I rollen som studie och yrkesvägledare arbetar du med det professionella vägledningssamtalet. Du kommer att arbeta med både individuell vägledning och vägledning i grupp. Arbetet innebär ett tätt samarbete med pedagoger och övrig personal. Vidare ingår det i uppdraget att planera och genomföra information i klasser och för vårdnadshavare. För att säkra skolans uppdrag, enligt läroplanen, kring studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar krävs det också ett nära samarbete mellan studie och yrkesvägledare, rektor/skolledning, lärare och övrig personal. I tjänsten ingår även administrativt arbete utifrån din roll. Du kommer också att vara en viktig deltagare i skolans Elevhälsoteam. Arbetet innebär många kontaktytor med såväl elever, personal och vårdnadshavare som olika funktioner inom utbildning och arbetsmarknad.

 

Kvalifikationer
Som studie- och yrkesvägledare ska du ha examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Studie- och yrkesvägledaren har kompetens som omfattar djupa och aktuella kunskaper om utbildningsvägar och utbildningsystem, arbetsmarknad, arbetsliv och yrken. Det krävs också teoretiska kunskaper inom karriärval och vägledning, kunskaper och färdigheter i samtalsmetodik samt metoder för val, väljande och beprövad erfarenhet.

Du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare.
Du kan planera ditt arbete på kort och lång sikt och kan arbeta självständigt. Att du är kommunikativ och har en positiv inställning är viktigt för oss.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Om oss Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble ä... Visa mer
Om oss
Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever.
Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Om dig
En av våra studie- och yrkesvägledare kommer att sluta hos oss. Vi söker därmed en ersättare. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Vi arbetar efter ett årshjul, och har ett nära samarbete med elevhälsan. Varje SYV har ansvar för ett program och sköter antagningsprocessen för detta.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har vägledande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola.
Tjänsten är på heltids tillsvidareanställning, och börjar i augusti. (6 månaders provanställning). Tibble har kollektivavtal med Almega.
Vi kommer att kalla till intervju löpande, under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Om oss Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble ä... Visa mer
Om oss
Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever.
Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Om dig
En av våra studie- och yrkesvägledare kommer att sluta hos oss. Vi söker därmed en ersättare för henne. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola.
Vi kommer att kalla till intervju löpande, under ansökningstiden. Tillträde sker under februari 2022. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Kunskapsskolan Täby

Kunskapsskolan, Täby är en grundskola med ca 320 elever. Skolan bedriver undervisning i årskurserna 4-9 och Grundtanken är att alla elever ska nå längre än de själva tror är möjligt. Våra lärare är därför alltid närvarande och spenderar mycket tid med våra elever. Våra flexibla arbetsformer gör att du utvecklas i din yrkesroll och genom olika projekt har du också möjlighet att vara med och förbättra undervisningen. Hos oss blir du en viktig pusselbit när v... Visa mer
Kunskapsskolan, Täby är en grundskola med ca 320 elever. Skolan bedriver undervisning i årskurserna 4-9 och Grundtanken är att alla elever ska nå längre än de själva tror är möjligt. Våra lärare är därför alltid närvarande och spenderar mycket tid med våra elever. Våra flexibla arbetsformer gör att du utvecklas i din yrkesroll och genom olika projekt har du också möjlighet att vara med och förbättra undervisningen. Hos oss blir du en viktig pusselbit när vi skapar en skola där varje elev blir sedd och kan vara sig själv.

Studie- och yrkevägledning på Kunskapsskolan

I slutet av årskurs 8 men framför allt under årskurs 9 vill vi att du är ett stöd för både våra elever men även deras vårdnadshavare. Detta gällande elevernas gymnasieval. I tjänsten ingår både föräldramöten samt individuell vägledning med eleven.

Våra pedagoger samverkar med Studie- och yrkevägledare.
Som studie- och yrkesvägledare kommer du ha en nära kontakt med handledare för årskurs 9 men även samtliga pedagoger som undervisar i årskursen. Tillsammans skapar vi ett nätverk runt eleverna som stärker dem i att komma in på önskat gymnasium.

Vi söker nu en Studie- och yrkesvägledare på ca 10% och skulle vilja att just du blir en del av vår skola.

Kvalifikationer

Du ska vara väl förtrogen med hur gymnasieval fungerar samt behärska systemet Indra för gymnasieval.

Kunskapsskolan är en friskola som ägs av Peje Emilsson med familj. Kunskapsskolan har 29 grundskolor och 7 gymnasieskolor och har idag drygt 14100 elever.

Anställning övrigt

10% Tillsvidareanställning. (Om du önskar mer tjänst kommer jag att kontakta ytterligare skolor i koncernen för att undersöka intresse)

Tillträde: Januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Urval görs löpande.

För anställning i grundskolan krävs uppvisat utdrag ur belastningsregister. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till högstadium

Vi har en ledig tjänst som studie- och yrkesvägledare på två högstadium i Cedergrenska koncernen ledig. Täby Friskola Enhagen är en 6-9 skola med ca 480 elever och Almskolan är en 7-9 skol med ca 160 elever. Som Studie- och yrkesvägledare kommer du framför allt att arbeta som ansvarig för skolans studie- och yrkesvägledning. I ditt arbete kommer du att vägleda och informera elever inför vidare studier och yrken både enskilt och i grupp. Vi strävar efter e... Visa mer
Vi har en ledig tjänst som studie- och yrkesvägledare på två högstadium i Cedergrenska koncernen ledig. Täby Friskola Enhagen är en 6-9 skola med ca 480 elever och Almskolan är en 7-9 skol med ca 160 elever. Som Studie- och yrkesvägledare kommer du framför allt att arbeta som ansvarig för skolans studie- och yrkesvägledning. I ditt arbete kommer du att vägleda och informera elever inför vidare studier och yrken både enskilt och i grupp.
Vi strävar efter ett gemensamt förhållningssätt där vår värdegrund är väl förankrad hos både elever och medarbetare. Vi värnar en tillgänglig lärmiljö där alla elever och medarbetare erbjuds möjlighet att utvecklas och känna stolthet för den man är.
Du som söker till oss har lätt för att skapa kontakt med elever, kollegor och föräldrar. Du leder ditt eget arbete och ansvarar för planering och genomförande.
Hänsyn tas till personlig lämplighet.
Våra servicefunktioner i form av IT-support, vaktmästarteam och HR bidrar till den goda kvalitén på vår arbetsplats. Vi har dessutom ett mycket uppskattat elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagoger/ speciallärare, skolpsykolog samt rektor.
Läs gärna mer om oss på www.tabyfriskola.se och www.almaskolan.se Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare, vikariat

Om oss Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble ä... Visa mer
Om oss
Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever.
Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Om dig
En av våra studie- och yrkesvägledare kommer att vara föräldraledig under ett år. Vi söker nu en ersättare för henne. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola.
Vi kommer att kalla till intervju löpande, under ansökningstiden. Tillträde sker i december 2021. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare, vikariat

Om oss Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble ä... Visa mer
Om oss
Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever.
Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Om dig
En av våra studie- och yrkesvägledare kommer att vara föräldraledig under ett år. Vi söker nu en ersättare för henne. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola.
Vi kommer att kalla till intervju löpande, under ansökningstiden. Tillträde sker i december 2021. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till KCNO, Täby kommun

Vill du göra skillnad? Just nu söker vi två kreativa och flexibla studie- och yrkesvägledare till KCNO, vuxenutbildning.  Om jobbet Kunskapscentrum Nordost, KCNO är ett vägledningscentrum och ett antagningskansli för fem olika kommuner. På KCNO kommer du ingå i ett team som består av sju studie- och yrkesvägledare och fyra administratörer. Du arbetar nära dina kollegor och tillsammans bidrar ni till kreativa och konstruktiva lösningar för att utveckla ver... Visa mer
Vill du göra skillnad? Just nu söker vi två kreativa och flexibla studie- och yrkesvägledare till KCNO, vuxenutbildning. 

Om jobbet
Kunskapscentrum Nordost, KCNO är ett vägledningscentrum och ett antagningskansli för fem olika kommuner. På KCNO kommer du ingå i ett team som består av sju studie- och yrkesvägledare och fyra administratörer. Du arbetar nära dina kollegor och tillsammans bidrar ni till kreativa och konstruktiva lösningar för att utveckla verksamheten.

Arbetet som studie- och yrkesvägledare på KCNO är i huvudsak administrativt, med fokus på ansökningsarbete. Detta ställer stora krav på noggrannhet och god kommunikation. Utöver det administrativa arbetet innefattar uppdraget att vägleda vuxna medborgare inom våra fem kommuner inför studier och arbetsliv. Detta görs genom enskilda samtal, via telefon, digitalt eller i fysiska möten. Du kommer också att arbeta med uppföljning av de studerande, individuella studieplaner, omvärldsbevakning samt andra arbetsuppgifter som ingår i studie- och yrkesvägledaruppdraget.

Vem är du?
Vi söker dig:


• som är en driven och självgående studie- och yrkesvägledare, gärna med erfarenhet från vuxenutbildning.
• som har förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut samtidigt som du utgår ifrån gemensamma riktlinjer och förhållningssätt.
• som är van vid att arbeta med vägledning via digitala verktyg.
• som har intresse och förståelse för hur regler och förordningar styr vuxenutbildningen.
• som är en god administratör och har vana av att arbeta i olika system.
• som har erfarenhet av att arbeta med antagningsfrågor och bedömning. 

För att lyckas i ditt arbete krävs vidare att du är strukturerad och van vid att självständigt prioritera bland arbetsuppgifter vid perioder av hög arbetsbelastning. I mötet med de studerande utgår du från ett lösningsfokuserat och professionellt förhållningsätt. Det ställer krav på att du som person är mångsidig och har en god social förmåga att anpassa dig till den du möter. Du är även vårt ansikte utåt och representerar KCNO i olika sammanhang, därför är det bra om du tycker om att skapa goda relationer med såväl medarbetare, studenter och externa aktörer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Täby kommun erbjuder
Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med en positiv anda samt service och bemötande i fokus. 

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun. 

Övrigt
Låter det intressant? Registrera din ansökan på vår hemsida genom knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller brev. Sista ansökningsdag är den 4:e oktober. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten/tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tjänst 1 är en tillsvidareanställning på heltid.

Tjänst 2 är en tillsvidareanställning på deltid 75-100% (25% på Lärvux kan komma att ingå)  

Tillsättning sker enligt överenskommelse. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Om oss Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble ä... Visa mer
Om oss
Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever.
Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Om dig
En av våra studie- och yrkesvägledare ska under två års tid gå en masterutbildning inom sitt kompetensområde. Vi söker nu en ersättare för henne. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Praktiska gymnasiet Täby

Om jobbet Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen! Vill du vägleda framtidens arbetskraft? Praktiska Täby är en gymnasieskola med stor g... Visa mer
Om jobbet

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen!

Vill du vägleda framtidens arbetskraft? Praktiska Täby är en gymnasieskola med stor gemenskap. Vi har yrkesprogram och lärlingsutbildning med nära samverkan med arbetslivet.

Vårt erbjudande

Tillsammans med ledning och personal på Praktiska Täby kommer du att vara delaktig i att skapa kvalitetssäkrad, oberoende studie- och yrkesvägledning. Fokus kommer ligga på väglednings- och motivationssamtal för elever, för såväl pågående studier som inför framtida studier och arbetsliv. Du samverkar med lärare för att utveckla den generella studie- och yrkesvägledningen på skolan. Studie- och yrkesvägledaren har en betydelsefull roll i såväl elevhälsoteamet som i arbetslaget och vi arbetar gemensamt för elevernas bästa. Du kommer även jobba med att marknadsföra skolan på öppna hus genom att ta kontakt med diverse yrkes och studievägledare i närliggande kommuner.

Under vårterminen 2021 har tjänsten mer fokus på det administrativa, så som gymnasieantagningen ( Indra) och eventuellt vägledning för årskurs 3. Tjänsten kommer utökas till 40% från och med höstterminen 2021 med resterande arbetsuppgifter nämnda ovan.

Vi ser helst att du är utbildad studie - yrkesvägledare och att du har digital kompentens inom schoolsoft och gymnasieantagningssystemet Indra.

Du och ditt arbete leds av mig som rektor. I din tjänst ingår även deltagande i nätverk för erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling tillsammans med andra studie- och yrkesvägledare inom AcadeMedia. Du kommer även vara en del av syvnätverket i Täby kommun. Samarbete med eftergymnasiala utbildningsanordnare och företag i regionen ingår i tjänsten. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med omfattning på 20% och med start enligt överenskommelse.

Är du den vi söker? Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Maria Rohyo Barac , [email protected]

eller på Tel: 070-226 54 60

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. Om AcadeMedia Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Om oss Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble ä... Visa mer
Om oss
Tibble Fristående Gymnasium är en av fyra gymnasieskolor i koncernen Cedergrenska, som även driver förskolor och grundskolor. Vi erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram för totalt ca.1700 elever.
Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Om dig
Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare 40%

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 300 medarbetare på våra drygt 650 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 176 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Eu... Visa mer
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 300 medarbetare på våra drygt 650 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 176 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Sedan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige.

Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Som studie- och yrkesvägledare på Praktiska Gymnasiet ansvarar du för elever som behöver studievägledning, antagning av nya elever, information kring olika val både under elevernas gymnasietid och inför kommande eftergymnasiala studier samt studieteknik. Du följer upp individuella studieplaner och leder enskilda vägledningssamtal. Du kommer genomföra klassinformationer och du arbetar både informativt och coachande främst mot elever, men också mot lärare och övrig personal på skolan.

Du ingår i skolans elevhälsoteam (EHT) som fokuserar på ett hälsofrämjande och förebyggande arbets-, och förhållningssätt. Att vara en del av ett team och kunna samarbeta är lika viktigt som att kunna lösa arbetsuppgifter på egen hand. Du är en länk mellan framförallt grundskolor i och utanför Täby  kommun men har även kontakt med andra gymnasieskolor och näringslivet.

I arbetet ingår samverkan med skolledning kring marknadsföringsinsatser som är viktiga för verksamhetens utveckling. Tjänsten är en 40 % tillsvidaretjänst med start i september-20.

I din roll som studie- yrkesvägledare ser vi gärna att du är flexibel, utvecklingsbenägen och drivande. Du tycker att det är intressant att utveckla verksamheter. Du behöver ha förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. I tjänsten ingår att följa forskning och utveckling inom studie- och yrkesvägledning och att kunna implementera ny kunskap i verksamhetens arbete.

Vi söker i första hand dig som är högskole-/universitetsutbildad studie- och yrkesvägledare med erfarenhet av att jobba med vägledning. Coachning eller annan utbildning i samtalsmetodik är en meriterande. Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Skicka in din ansökan till [email protected] Visa mindre

Helleborusskolan Österåker söker en studie och yrkesvägledare

På Helleborusskolan Österåker är i dagsläget 140 elever inskrivna. Helleborusskolan Österåker har en systerskola i Täby som har funnits sedan 2009. Helleborusskolan i Österåker och i Täby vänder sig till elever som är i ett behov av omfattande särskilt stöd på grund av neuropsykiatriska funktionsvariationer. Nu söke Helleborusskolan Österåker en studie och yrkesvägledare. Erfarenhet av att arbeta med individer med neuropsykiatriska funktionsvariatio... Visa mer
På Helleborusskolan Österåker är i dagsläget 140 elever inskrivna. Helleborusskolan Österåker har en systerskola i Täby som har funnits sedan 2009. Helleborusskolan i Österåker och i Täby vänder sig till elever som är i ett behov av omfattande särskilt stöd på grund av neuropsykiatriska funktionsvariationer.
Nu söke Helleborusskolan Österåker en studie och yrkesvägledare.


Erfarenhet av att arbeta med individer med neuropsykiatriska funktionsvariationer är meriterande. Saknas erfarenhet kommer fortbildning erbjudas.


Helleborusskolans arbetssätt och metoder bygger på beprövad erfarenhet och forskning. Vi värdesätter kunskap och strävar alltid efter att utveckla skolenhetens kompetenskapital, på individnivå såväl som på gruppnivå.


Alla pedagoger som jobbar på Helleborusskolan Österåker måste tycka om utmaningen att hitta individuella lösningar för de elever som går på skolan. Ett flexibelt förhållningssätt och prestigelöst bemötande av eleverna är ett måste. På Helleborusskolan är vi överens om att låg-affektivt bemötande är en framkomlig väg i bemötandet av elever som för stunden befinner sig i en destruktiv situation på grund av hög affekt eller ångest med mera. På Helleborusskolan Österåker bemöter vi respektive elev utifrån elevens specifika behov och skräddarsyr pedagogiska upplägg i specialanpassade lokaler.


På Helleborusskolan ska du jobba om du tycker om att utvecklas och att få vara med och utveckla. Personalen på Helleborusskolan får ta del av mycket intern kompetens som finns inom organisationen samt extern fortbildning. På Helleborusskolan Österåker ser vi det kollektiva och kollegiala lärandet i arbetslagen som en viktig faktor för att alltid utvecklas vidare. På Helleborusskolan råder en kultur där man delger varandra erfarenheter och pedagogiska lösningar kollegor emellan, genom formella organisationsstrukturer och vid informella möten i vardagen.


På Helleborusskolan Österåker värdesätter vi kunskap. Vi begär inte att du ska kunna allt när du påbörjar din tjänst hos oss men vi vill att du ska ha en ambition att lära dig och ta till dig den pedagogik vi använder oss av. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till det kommunala aktivitetsansvaret i Täby

Avdelningen för skolutveckling och stöd arbetar med skolutvecklande och stödjande processer till hela verksamhetsområde utbildning. Avdelningen ansvarar också för den centrala samordningen för studie- och yrkesvägledare i kommunen samt det kommunala aktivitetsansvaret. Aktivitetsansvaret innebär att kommunen ska löpande hålla sig informerad om hur de ungdomar i kommunen som tillhör målgruppen för aktivitetsansvaret är sysselsatta. Kommunen ska erbjuda ungd... Visa mer
Avdelningen för skolutveckling och stöd arbetar med skolutvecklande och stödjande processer till hela verksamhetsområde utbildning. Avdelningen ansvarar också för den centrala samordningen för studie- och yrkesvägledare i kommunen samt det kommunala aktivitetsansvaret. Aktivitetsansvaret innebär att kommunen ska löpande hålla sig informerad om hur de ungdomar i kommunen som tillhör målgruppen för aktivitetsansvaret är sysselsatta. Kommunen ska erbjuda ungdomarna lämpliga individuella åtgärder. I första hand ska åtgärderna syfta till att ungdomarna börjar på eller återupptar en utbildning, i andra hand att de får en annan sysselsättning som exempelvis arbete. Kommunen ska föra ett register över de ungdomar som omfattas och insatserna måste dokumenteras på ett lämpligt sätt. 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med en socialpedagog deltar du i det uppsökande arbetet mot målgruppen som omfattas av KAA, samt ansvarar för kartläggning, studie- och yrkesvägledning, studieplanering och motivationshöjande insatser. Du ansvarar även för administration relaterad till ovanstående arbetsuppgifter t.ex. olika former av registrering i elevdatabas, rapportering till nämnd och SCB.

Du kommer också tillsammans med övriga studie- och yrkesvägledare att samordna prao samt organisera regelbundna yrkesträffar. 

Kvalifikationer

Du är behörig studie- och yrkesvägledare med erfarenhet av arbete med kommunens aktivitetsansvar samt har god kännedom om vår länsgemensamma ungdoms- och elevdatabas, UEDB. Du har goda digitala och administrativa kunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av studie- och yrkesvägledning på högstadium och gymnasium. 

 Du har ett genuint intresse av mötet med ungdomar och arbetar med hög medvetenhet i ditt val av samtalsmetodiska och motiverande verktyg. Som person är du kommunikativ, relationsbyggande, flexibel, utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Vi ser vidare att du har intresse av att utveckla studie- och yrkesvägledningen i Täby tillsammans med övriga medarbetare. 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare - vikariat HT-20

Tibble Gymnasium erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram med tillsammans ca.1600 elever. Vi är en av Sveriges bästa gymnasieskolor enligt Skolverkets senaste undersökningar. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång. Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad o... Visa mer
Tibble Gymnasium erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram med tillsammans ca.1600 elever.
Vi är en av Sveriges bästa gymnasieskolor enligt Skolverkets senaste undersökningar. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola.
Rekryteringen pågår fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Kunskapscentrum Nordost

Vill du göra skillnad? Just nu söker Kunskapscentrum Nordost en studie- och yrkesvägledare. Kunskapscentrum Nordost (KCNO) är ett gemensamt vägledningscentrum och antagningskansli för vuxenutbildningen i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. KCNO ansvarar för vägledning, antagning, planering och beställning av utbildning från externa utförare samt kvalitetsuppföljning av vuxenutbildningen. Navet i verksamheten är studie- och yrkesvägledningen... Visa mer
Vill du göra skillnad? Just nu söker Kunskapscentrum Nordost en studie- och yrkesvägledare.

Kunskapscentrum Nordost (KCNO) är ett gemensamt vägledningscentrum och antagningskansli för vuxenutbildningen i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. KCNO ansvarar för vägledning, antagning, planering och beställning av utbildning från externa utförare samt kvalitetsuppföljning av vuxenutbildningen. Navet i verksamheten är studie- och yrkesvägledningen. På KCNO arbetar sex studie- och yrkesvägledare tillsammans med fyra administratörer, en rektor samt en biträdande rektor.

Om jobbet
Arbetet som studie- och yrkesvägledare har i huvudsak betoning på personliga vägledningssamtal, både genom fysiska och digitala möten. I arbetet ingår även administrativa uppgifter som ställer stora krav på noggrannhet och god kommunikation, t ex behandling av ansökningar, besvara mejl och ärenden från kommunens kontaktcenter.

Vi söker dig med stort intresse för arbetsmarknadsfrågor och integration. Som studie- och yrkesvägledare på KCNO utgår du från varje elevs enskilda behov och förutsättningar. En viktig del av ditt arbete är att omvärldsbevaka förändringar på arbetsmarknaden och att samarbeta med andra aktörer och yrkesgrupper.

Du är även vårt ansikte utåt och representerar KCNO i olika sammanhang.

Vem är du?
Vi söker dig som har:


• Studie- och yrkesvägledare examen
• Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation där olika beslut kan påverka uppdragets karaktär
• Förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut samtidigt som du utgår ifrån gemensamma riktlinjer och förhållningssätt 
• Vana att arbeta med vägledning via digitala verktyg
• Intresse och förståelse för om hur regler och förordningar styr vuxenutbildningen

Vi söker dig som är en driven och självgående studie- och yrkesvägledare gärna med erfarenhet från vuxenutbildning.

För att lyckas i ditt arbete krävs vidare att du är strukturerad och van vid att självständigt prioritera bland arbetsuppgifter vid perioder av hög arbetsbelastning. I mötet med de studerande utgår du från ett lösningsfokuserat förhållningsätt.

Du är tydlig i din kommunikation och är van vid att arbeta med målgruppen nyanlända.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Täby kommun erbjuder
Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med en positiv anda samt service och bemötande i fokus. 

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun. 

Övrigt
Låter det intressant? Registrera din ansökan på vår hemsida genom knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller brev. Sista ansökningsdag är 2020-05-03. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten/tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillsättning sker enligt överenskommelse. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Helleborusskolan är en friskola F-9 för elever med diagnoser inom det neuropsykiatriska området och som behöver - ett individuellt pedagogiskt upplägg - kunnig personal - lugn miljö. På Helleborusskolan bygger vi undervisningen på elevens starka sidor och försöker kompensera för och träna på sådant eleven behöver utveckla. Alla elever på Helleborusskolan följer grundskolans läroplan. Det pedagogiska arbetet leds av en rektor med gedigen erfarenhet av lä... Visa mer
Helleborusskolan är en friskola F-9 för elever med diagnoser inom det neuropsykiatriska området och som behöver - ett individuellt pedagogiskt upplägg - kunnig personal - lugn miljö.


På Helleborusskolan bygger vi undervisningen på elevens starka sidor och försöker kompensera för och träna på sådant eleven behöver utveckla.
Alla elever på Helleborusskolan följer grundskolans läroplan. Det pedagogiska arbetet leds av en rektor med gedigen erfarenhet av läraryrket och
stor kunskap om autismspektrumområdet.


Vi erbjuder funktionsenliga lokaler samt närhet till kommunala färdmedel. KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
- är utbildad studie- och yrkesvägledare
- har stort engagemang och erfarenhet av elever
inom NPF
- kan stötta och hjälpa elever framåt utifrån deras
olika förutsättningar inför gymnasievalet
- är bekväm med mycket täta föräldrakontakter
samt hålla i informationskvällar
- har erfarenhet av antagningssystemet Indra
- på ett strukturerat sätt kan planera PRAO för
våra elever i år 8


För mer information
vänligen besök vår hemsida: www.helleborusskolan.se


ARBETSUPPGIFTER
Studie- och yrkesvägledning anpassad för elever med diagnos inom autismspektrum. Visa mindre

Studie och yrkesvägledare (SYV) sökes 50- 70 %

Byängsskolan är en grundskola F-9 skola med ca 800 elever och över 80 anställda. Skolan är centralt belägen i Täby och har ett gott rykte bland såväl elever som föräldrar. Det är goda kommunikationer till och från skolan. Vi har ambitiös och engagerad personal och skolan har under många år bedrivit ett systematiskt kvalitetsarbete. Byängsskolan erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som kännetecknas av ett öppet arbetsklimat.Som Studie och yrkes... Visa mer
Byängsskolan är en grundskola F-9 skola med ca 800 elever och över 80 anställda. Skolan är centralt belägen i Täby och har ett gott rykte bland såväl elever som föräldrar. Det är goda kommunikationer till och från skolan. Vi har ambitiös och engagerad personal och skolan har under många år bedrivit ett systematiskt kvalitetsarbete. Byängsskolan erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som kännetecknas av ett öppet arbetsklimat.Som Studie och yrkesvägledare kommer du att arbeta med följande:-Hjälpa eleverna att göra genomtänkta val när det kommer till framtida studier och arbetsliv.-Vara delaktig i elevhälsans tvärprofessionella team och verka förebyggande och hälsofrämjande i arbetet med att undanröja hinder för elevernas lärande.-Att tillsammans med lärare stötta och planera så att studie och yrkesvägledning kontinuerligt vävs in i utbildningen för att främja aktiva livsval och framtida utbildning och yrkesval.- Ge eleverna en inblick i närsamhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv, samt ge dem kännedom om möjligheter till fortsatt utbildning.-Vara stöd och bollplank till övrig personals studie- och yrkesorienterande insatser.- Att tillsammans med rektor och hela skolan värna om att genomgående inkludera omvärldskunskap i alla ämnen.- Träna upp elevernas valkompetens inför de valsituationer eleven står inför i grundskolan t.ex. språkval, elevens val, val av praoplats och gymnasieval.Välkommen att söka till oss. Vi behandlar ansökningar löpande. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare - Stockholm

PersonalExpressen bemannar med professionell, ambitiös och jordnära vårdpersonal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att den personal vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra medarbetare. Nu söker vi... Visa mer
PersonalExpressen bemannar med professionell, ambitiös och jordnära vårdpersonal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att den personal vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra medarbetare.


Nu söker vi dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare och som är intresserad av att arbeta på konsultbasis tillsammans med oss i Stockholm. PersonalExpressen upphandlar med en rad kommuner och regioner och kan erbjuda ett brett spektra av konsulttjänster inom skolvården.


Det är inget krav för att söka tjänsten, men extra nyfikna är vi på dig som även är intresserad av att växa tillsammans med oss som företag och även därmed även kan vara intresserad av att, vid sidan av dina egna uppdrag tillsammans med oss, arbeta med ett delansvar för vår framtida bemanning av studie- och yrkesvägledare runt om i landet. Har du ett eget nätverk av andra studie- och yrkesvägledare som har erfarenhet av, eller är intresserade av att pröva på, att arbeta på konsultbasis så vill vi gärna belöna dig som delar med dig av ditt nätverk. PersonalExpressen har idag lyckade samarbetsavtal med ett flertal personer inom olika branscher där personerna genom att knyta oss samman med sina nätverk också får en skälig del av den omsättning de är med och bidrar till. Vi älskar samarbeten och vi älskar att koppla samman personer som har den där lilla extra ambitionen och energin att bidra till att hitta bra matchningar på arbetsmarknaden utöver sitt egna arbete - som givetvis alltid har utrymme att få komma i första hand.


PersonalExpressens ledning har över 10 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund och vård- och omsorgssektorn ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss och vi är mycket lojala mot och med samtliga våra samarbetspartners där vi alltid ser de olika individuella behoven och önskemålen stå i centrum. Vi är Sveriges mest personliga bemanningsföretag och det är vi stolta över!


Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag så hörs vi förhoppningsvis inom kort! Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare , SYV , sökes till Vuxenutbildning!

Kunskapscentrum Nordost är ett verksamt vuxenutbildningskansli som också arbetar med vägledning och antagning av elever. Kunskapscentrum Nordost har 12 anställda varav sex (6) är vägledare i nuläget. Verksamheten samfinansieras av kommunerna Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker och leds av en chef/ rektor, med hjälp av chef med sfi-ansvar. Målet är en effektiv vuxenutbildning som når kommunernas uppsatta resultatmål och erbjuder kunderna/ ele... Visa mer
Kunskapscentrum Nordost är ett verksamt vuxenutbildningskansli som också arbetar med vägledning och antagning av elever.

Kunskapscentrum Nordost har 12 anställda varav sex (6) är vägledare i nuläget. Verksamheten samfinansieras av kommunerna Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker och leds av en chef/ rektor, med hjälp av chef med sfi-ansvar. Målet är en effektiv vuxenutbildning som når kommunernas uppsatta resultatmål och erbjuder kunderna/ eleverna god service för vägledning och antagning till vuxenstudier. Vuxenutbildning erbjuds via drygt 35 auktoriserade leverantörer med enheter/ skolor belägna på olika platser i Stockholmsområdet.

Kunskapscentrum Nordost söker nu studie- och yrkesvägledare, SYV, på heltid. Tjänsten är en tillvidareanställning för en vägledare med examen (SYV) från universitet/ högskola.  Omfattning 100 %. Starttid, enligt överenskommelse, men så snart som möjligt, gärna augusti.  De primära arbetsuppgifterna ligger inom väglednings- och antagningsenheten för Vuxenutbildningen i ovanstående kommuner, placerad i Täby, och omfattar kommunal vuxenutbildning på såväl gymnasial- och grundläggande nivå som sfi, (utbildning i svenska för invandrare).

 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår uppgifter som arbete inom Kunskapscentrum Nordosts Drop-in. Du kommer att ta emot kunder/ elever, ge service i form av vägledning och information om utbildningar och antagning. Du arbetar också med tillhörande administrativa uppgifter kring antagning och placering av elever, etc. Individuell vägledning via vårt systemstöd för bokning av vägledningssamtal ingår liksom kundservice via exempelvis mejl och i samarbete med Kundcenter. Du kommer att ingå i ett team av studie- och yrkesvägledare och samverkar också med administrationen på kontoret.

Utifrån enhetens utvecklingsarbete kan tjänsten också komma att innebära arbetsuppgifter inom närliggande områden, t.ex. gruppvägledning, marknadsföringsinslag, utveckla våra kundkanaler, möten med samarbetspartners som leverantörer, Arbetsförmedlingen, m.fl.

 

Utbildning

Du har examen som studie- och yrkesvägledare, SYV. (krav)

 

Kvalifikationer

Du har lätt för att samverka med olika människor, är van att arbeta i en mångkulturell miljö samt arbetar effektivt såväl individuellt som i team. Lösningsfokuserad, samarbetsvillig, lyhörd samt stresstålig är begrepp som passar in på dig som sökande. Kommunikativ förmåga är väsentligt, både i tal och i skrift. Goda kunskaper i digitala systemstöd krävs, och positivt är om du arbetat med e-vägledning. Vi ser gärna att du arbetat med liknande uppgifter tidigare.

Det är meriterande om du nyligen har jobbat med studie- och yrkesvägledning och har kunskap om kommunala vuxenutbildningen och dess betygssystem, kunskaper från vuxenutbildning via leverantörer, andra vuxenstudier samt studier på folkhögskola, yrkeshögskola, högskola och universitet.

Då du kommer att arbeta med människor i förändringssituation och arbetet innebär samverkan med andra vägledare, kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Övrigt

I nuläget placering inom Kunskapscentrum Nordost, Täby

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 30 juni 2019. Bifoga CV och personligt brev där du bl.a. beskriver varför du söker jobbet. Du ska vara beredd att uppvisa examensbevis vid eventuell intervju.

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Vi arbetar mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare - vikariat LÅ19 / 20

Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ... Visa mer
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program. Du har rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du är delaktig i skolans elevhälsoarbete. Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam fram strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen. En stor del administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.
För att alltid kunna ge den senaste informationen är det viktigt att du gillar att trendspana om vad som händer på arbetsmarknaden och vara länken mellan omvärld och skola.

Du ska vara driven, strukturerad, utåtriktad samt har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och ska kunna visa upp ditt examensbevis.
Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du har en social förmåga och är utåtriktad. Du är trygg och har en humanistisk värdegrund och ett holistiskt synsätt på eleven. För att trivas här ska du vara flexibel och se möjligheter inför vardagliga och långsiktiga förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta studerande/sökande på bästa sätt.


Tibble Gymnasium erbjuder fem högskoleförberedande program samt ett yrkesprogram med tillsammans ca.1500 elever.
Vi är en av Sveriges bästa gymnasieskolor enligt Skolverkets senaste undersökningar. Många faktorer bidrar till skolans framgång och satsningen på kvalitet genomsyrar allt arbete på skolan. "Nöjda", "trygga" och "stimulerade" är de ord som bäst beskriver elevernas syn på sin skola och skolgång.
Personalen på Tibble är engagerad och välutbildad och den låga personalomsättningen vittnar om god stämning och sammanhållning. Studiero och trygghet är bidragande orsaker till Tibbles attraktionskraft bland ungdomar i nordostsektorn. Tibble Gymnasium har en fördelaktig placering i direkt närhet till Täby Centrum, med bussar och Roslagsbanan på 5 minuters gångavstånd. Skolan är privatägd. Visa mindre