Lediga jobb som Skolkurator i Täby

Se lediga jobb som Skolkurator i Täby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Täby som finns hos arbetsgivaren.

Skolkurator 70 -100%

Ansök    Jan 14    Byängsskolan AB    Skolkurator
Byängsskolan är en grundskola med ca 820 elever och över 90 anställda. Skolan är centralt belägen i Täby och har ett gott rykte bland såväl elever som föräldrar. Det är goda kommunikationer till och från skolan. Vi har ambitiös och engagerad personal och skolan har under många år bedrivit ett systematiskt kvalitetsarbete. Byängsskolan erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som kännetecknas av ett öppet arbetsklimat. Vi har ett gediget värdegrund... Visa mer
Byängsskolan är en grundskola med ca 820 elever och över 90 anställda. Skolan är centralt belägen i Täby och har ett gott rykte bland såväl elever som föräldrar. Det är goda kommunikationer till och från skolan. Vi har ambitiös och engagerad personal och skolan har under många år bedrivit ett systematiskt kvalitetsarbete. Byängsskolan erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som kännetecknas av ett öppet arbetsklimat. Vi har ett gediget värdegrundsarbete genom Oweusprogrammet som är ett vetenskapligt utvärderat program mot mobbning och kränkande behandling.
Som kurator kommer du att arbeta med följande:
Ingå i skolans EHT team. Verka lösningsinriktat för att hjälpa elever i behov av stöd och för att behandla frågor som rör elevers välmående.
Samtal med elever och i vissa fall föräldrar, t ex rådgivning, stöd vid kriser, konflikthantering m.m.
Förutom att arbeta med enskilda elever planera och genomföra förebyggande insatser på individ och gruppnivå.
Delta utifrån kompetens och profession i planeringen och utvecklandet av skolverksamheten.
Medverka i skolans krisgrupp vid krishantering.
Arbeta vid behov med observationer av elever/grupper i skolmiljö.
Ansvarar för att sociala utredningar inom skolan görs vid behov.
Vara en central person i trygghetsarbetet.Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket och skola samt utbildning så som psykolog, beteendevetare, socionom eller liknande.
Anställningen får gärna börja i april men vid rätt person kan vi vänta till augusti.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Futuraskolan International Bergtorp – Skolkurator

Ansök    Maj 5    Futuraskolan AB    Skolkurator
Futuraskolan driver förskolor och grundskolor i Stockholms län. Idag finns 7 förskolor och 7 grundskolor, ca 450 medarbetare och drygt 2800 barn och elever inom Futuraskolan. Futuraskolans verksamhet har en internationell inriktning och en stark värdegrund som bygger på Progressivitet, Energi och Respekt (PER). Vår vision är att vara den bästa språngbrädan för framtida världsmedborgare. Vi fokuserar på barns och elevers lärande genom våra internationella p... Visa mer
Futuraskolan driver förskolor och grundskolor i Stockholms län. Idag finns 7 förskolor och 7 grundskolor, ca 450 medarbetare och drygt 2800 barn och elever inom Futuraskolan.
Futuraskolans verksamhet har en internationell inriktning och en stark värdegrund som bygger på Progressivitet, Energi och Respekt (PER). Vår vision är att vara den bästa språngbrädan för framtida världsmedborgare. Vi fokuserar på barns och elevers lärande genom våra internationella program IPC och IMYC. Hos oss synliggörs, utmanas och lyckas alla barn och elever utifrån sina förutsättningar.
Läs mer om oss på: www.futuraskolan.se
Vi söker dig som har socionomutbildning med minst två års arbetslivserfarenhet på 100% med start i augusti 2021.
Vi ser gärna att Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av stödjande arbete med barn och ungdomar samt erfarenhet av arbete som skolkurator.
Meriterande är fördjupade kunskaper inom olika samtalsmetoder samt en bred erfarenhet från andra arbetsområden inom socialt arbete, gärna socialtjänsten.
Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer till personal, elever och vårdnadshavare. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.
Som kurator kommer du att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom elevhälsan på skolan. Du arbetar med pedagoger och andra professioner inom skola, har rådgivande- och stödjande samtal med elever samt genomför kartläggningar vid behov. Du samverkar också med socialtjänsten och andra myndigheter. Vidare ingår dokumentation och utredning av kränkningar och andra händelser. Arbetet kan även innebära deltagande i klassrummet i det förebyggande trygghetsarbetet och observationer samt hålla i gruppstärkande övningar. Du kommer att ingå i ett nätverk med andra skolkuratorer inom koncernen och erbjuds kompetensutveckling tillsammans med kuratorskollegor.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt i engelska i tal är en förutsättning för tjänsten.
För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.
Välkommen med din ansökan till Futuraskolan International Bergtorp!
I denna rekrytering har Futuraskolan redan tagit ställning till önskvärdarekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämtsamtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

Vikarierande kurator till Tibble Gymnasium

En av våra kuratorer kommer att vara mammaledig nästa läsår. Vi söker därför en kurator som kan vikariera hela läsåret, med start så snart som möjligt och med avslut kring midsommar 2022. Du ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att våra elever ska ges de bästa förutsättningarna för att nå kunskapskraven. Du ska bidra med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbete. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha e... Visa mer
En av våra kuratorer kommer att vara mammaledig nästa läsår. Vi söker därför en kurator som kan vikariera hela läsåret, med start så snart som möjligt och med avslut kring midsommar 2022.
Du ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att våra elever ska ges de bästa förutsättningarna för att nå kunskapskraven. Du ska bidra med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbete. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet. Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper. Sedvanliga skolkuratorsuppgifter på gymnasienivå, med fokus på förebyggande arbete. Du ingår i elevhälsans arbetslag och är delaktig i elevhälsokonferensen.
Tibble Gymnasium är en stor skola i Täby med ca 1700 elever och drygt 120 anställda. Ambitionen är att vara bäst i landet på det vi gör. Med närhet till grönområden, idrottsanläggningar och goda kommunikationer ligger Tibble Gymnasium strategiskt placerat med bara några hundra meter till Täby Centrum. Vi har ett skolbibliotek med över 26 000 titlar, en stor teater med över 500 åskådarplatser och tillgång till ett stort sportcenter med friidrottsanläggning, simbassäng, klättervägg och mycket mer. Visa mindre

Åva gymnasium söker skolkurator

Ansök    Apr 19    Täby kommun    Skolkurator
Vår vision är att Åva ska vara en skola att längta till, lita på och växa med. Vi är en gymnasieskola som erbjuder både spets och bredd för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för framtida studier och yrkesval.  Alla professioner i skolan samarbetar för att eleven ska få en stark tilltro till sin egen förmåga och utveckla personliga inlärningsstrategier. Vår satsning på internationalisering, digitalisering och det pedagogiska ledarskapet skapar ... Visa mer
Vår vision är att Åva ska vara en skola att längta till, lita på och växa med. Vi är en gymnasieskola som erbjuder både spets och bredd för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för framtida studier och yrkesval. 

Alla professioner i skolan samarbetar för att eleven ska få en stark tilltro till sin egen förmåga och utveckla personliga inlärningsstrategier. Vår satsning på internationalisering, digitalisering och det pedagogiska ledarskapet skapar stora möjligheter för våra anställda att utvecklas tillsammans.  Vårt mångåriga samarbete med näringsliv, universitet och högskolor ger stöd och stimulans till pedagoger och elever för fortsatt utveckling. 

På Åva gymnasium har vi ett kompetent och resursstarkt elevhälsoteam som arbetar för att stötta våra elever under deras gymnasietid. Elevhälsan består av skolkuratorer, studie- och yrkesvägledare, skolsköterskor samt specialpedagoger.  En av skolans biträdande rektorer leder arbetet i elevhälsoteamet. Arbetet inom elevhälsan sker på organisations- , grupp- och individnivå. Skolans tre kuratorer och övriga i elevhälsan samarbetar nära med lärare och ledning för de program som ingår i respektive tjänst. Att stärka det tvärprofessionella elevhälsoarbetet är ett prioriterat område. 

Vi är måna om att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, hög grad av delaktighet och få goda möjligheter att växa i sin yrkesroll.

 

Vem är du?

Vi vill att du som söker tjänsten är utbildad socionom med några års yrkeserfarenhet.

Du har lätt för att samarbeta med kollegor både inom elevhälsoteamet och med övrig personal på skolan. I din roll som kurator samarbetar du också med externa aktörer som t.ex. socialtjänst, polis och vårdinstanser.

Du möter elever i individuella samtal och leder samtal i grupp. 

Några exempel på arbetsuppgifter är:
• att arbeta med förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande insatser
• att arbeta med konsultation och handledning för pedagogisk personal
• att arbeta med kartläggnings- och utredningsuppdrag på såväl individ- som på gruppnivå

I den här tjänsten ingår bl.a att stötta eleverna som går på vårt engelskspråkiga IB-program. Det innebär att du behöver vara bekväm med att använda engelska som arbetsspråk i din kuratorsroll.

Vi ser gärna att du arbetat som skolkurator några år, men även du med en annan bakgrund är välkommen  att söka tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. 

Besök gärna vår hemsida  https://www.taby.se/ava-gymnasium/ 

Registrera din ansökan på vår hemsida genom knappen "Ansök". Vi kan  tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller brev. Sista ansökningsdag är 2021-05-09. Intervjuer sker löpande .


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Kurator central elevhälsa Täby kommun

Ansök    Jul 7    Täby kommun    Skolkurator
Kurator mot grundskola, central elevhälsa Täby Arbetsplatsbeskrivning: Täbys grundskolor arbetar med strategin tillgängligt lärande, vilket innebär att vi arbetar utifrån en grundläggande människosyn om varje enskild elevs lika värde och oändliga utvecklingspotential. Vi utgår från en övertygelse om att lärande bäst sker i sammanhang där många olika individer med olika erfarenheter, kunskaper och behov lär tillsammans och av varandra. Som kurator inom g... Visa mer
Kurator mot grundskola, central elevhälsa Täby

Arbetsplatsbeskrivning:

Täbys grundskolor arbetar med strategin tillgängligt lärande, vilket innebär att vi arbetar utifrån en grundläggande människosyn om varje enskild elevs lika värde och oändliga utvecklingspotential. Vi utgår från en övertygelse om att lärande bäst sker i sammanhang där många olika individer med olika erfarenheter, kunskaper och behov lär tillsammans och av varandra.

Som kurator inom grundskolan är man anställd av enheten för central elevhälsa, tillsammans med kuratorer, psykologer, skolsköterskor och skolläkare. Du ingår i den centrala elevhälsan samt har yrkesträffar och handledning med övriga kuratorer inom enheten men har din arbetsplats på en eller flera grundskolor i kommunen.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill vara en del av skolornas elevhälsoteam och arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att främja elevernas förutsättningar för att nå kunskapskraven. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet. I elevhälsoteamet kommer du att arbeta med psykolog, skolsköterska och specialpedagog. Arbetet leds av rektor på respektive enhet. Exempel på arbetsuppgifter är:


• att arbeta med förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande insatser på organisation-, grupp- och individnivå
• att arbeta med konsultation för pedagogisk personal
• att arbeta med kartläggnings- och utredningsuppdrag på såväl individ- som på gruppnivå
• att samordna insatser av social karaktär och samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc.

Kvalifikationer:

Du som söker är/har:


• Socionomutbildning med erfarenhet av att arbeta som skolkurator.
• Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt:

Tjänsten innebär att arbetet utförs inom ett eller flera rektorsområden.

Sista ansökningsdag 2020-08-03. Urval och intervjuer sker efter ansökningstidens slut. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: önskvärt 1 september 2020

Löneform: månadslön. Fast månadslön efter överenskommelse


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre

Välbetalt uppdrag som skolkurator

Ansök    Mar 26    Dedicare AB (publ)    Skolkurator
Dedicare söker skolkurator till konsultuppdrag i Täby. Uppdraget är på 80% med start omgående och beräknas pågå vårterminen ut. Som konsult får du tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling genom att du tar del av flera verksamheters arbetssätt samtidigt som du ges möjlighet att träffa fler människor i din bransch som du kan knyta kontakter med. Som konsult för Dedicare kommer du och din konsultchef överens om vilka typer av uppdrag som passar dig och ... Visa mer
Dedicare söker skolkurator till konsultuppdrag i Täby. Uppdraget är på 80% med start omgående och beräknas pågå vårterminen ut.
Som konsult får du tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling genom att du tar del av flera verksamheters arbetssätt samtidigt som du ges möjlighet att träffa fler människor i din bransch som du kan knyta kontakter med. Som konsult för Dedicare kommer du och din konsultchef överens om vilka typer av uppdrag som passar dig och hur, när och var du vill arbeta. Kontakta gärna oss för ett förutsättningslöst samtal om dina möjligheter att arbeta som konsult. 
Du kan också besöka vår hemsida på www.dedicare.se mer information
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomutbildning. Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbetat med psykosocial problematik samt erfarenhet som skolkurator. Det är viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga, att du är stresstålig, flexibel samt har en mycket god förmåga att skapa relationer.
Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

- elevsamtal, både enskilda och i grupp
- samtal med vårdnadshavare
- att vid behov göra en skolsocial kartläggning (exempelvis vid ansökan till mottagande i grundsärskola)
- handledning/rådgivning till personal
- att genomföra elevhearing med enhetens elevråd - vara med och kartlägga sådant som trygghet och kränkningar
- Vara med och implementera samtalsmetoden CPS, som ett sätt att problemlösa tillsammans med elever med problematiskt beteende.
Personliga egenskaper
Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Gott bemötande och empati för människor i svåra situationer är en självklarhet för dig liksom god samarbetsförmåga. Att arbeta som konsult är ett varierat och utvecklande arbete som ger stor möjlighet till flexibilitet. Som psykologkonsult är det viktigt att du är beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du har en bra förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Våra kunder förväntar sig ett stort engagemang liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som skrift. Visa mindre

Vikarierande kurator till Tibble Gymnasium

En av våra kuratorer kommer att vara mammaledig nästa läsår. Vi söker därför en kurator som kan vikariera hela läsåret. Med start den 17 augusti och avslut lagom till midsommar 2021. Du ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att våra elever ska ges de bästa förutsättningarna för att nå kunskapskraven. Du ska bidra med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbete. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god... Visa mer
En av våra kuratorer kommer att vara mammaledig nästa läsår. Vi söker därför en kurator som kan vikariera hela läsåret. Med start den 17 augusti och avslut lagom till midsommar 2021.
Du ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att våra elever ska ges de bästa förutsättningarna för att nå kunskapskraven. Du ska bidra med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbete. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet. Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper. Sedvanliga skolkuratorsuppgifter på gymnasienivå, med fokus på elevsamtal. Du ingår i elevhälsans arbetslag och är delaktig i elevhälsokonferensen.
Tibble Gymnasium är en stor skola i Täby med ca 1600 elever och drygt 100 anställda. Ambitionen är att vara bäst i landet på det vi gör. Med närhet till grönområden, idrottsanläggningar och goda kommunikationer ligger Tibble Gymnasium strategiskt placerat med bara några hundra meter till Täby Centrum. Vi har ett skolbibliotek med över 26 000 titlar, en stor teater med över 500 åskådarplatser och tillgång till ett stort sportcenter med friidrottsanläggning, simbassäng, klättervägg och mycket mer. Visa mindre

Skolkurator 70%

Ansök    Nov 7    BYÄNGSSKOLAN AB    Skolkurator
Byängsskolan är en grundskola F-9 skola med ca 800 elever och över 80 anställda. Skolan är centralt belägen i Täby och har ett gott rykte bland såväl elever som föräldrar. Det är goda kommunikationer till och från skolan. Vi har ambitiös och engagerad personal och skolan har under många år bedrivit ett systematiskt kvalitetsarbete. Byängsskolan erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som kännetecknas av ett öppet arbetsklimat. Som kurator kommer ... Visa mer
Byängsskolan är en grundskola F-9 skola med ca 800 elever och över 80 anställda. Skolan är centralt belägen i Täby och har ett gott rykte bland såväl elever som föräldrar. Det är goda kommunikationer till och från skolan. Vi har ambitiös och engagerad personal och skolan har under många år bedrivit ett systematiskt kvalitetsarbete. Byängsskolan erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som kännetecknas av ett öppet arbetsklimat.
Som kurator kommer du att arbeta med följande:
Ingå i skolans EHT team. Verka lösningsinriktat för att hjälpa elever i behov av stöd och för att behandla frågor som rör elever och skolans välmående.
Samtal med elever och i vissa fall föräldrar, ex rådgivning, stöd vid kriser, konflikthantering m.m.
Förutom att arbeta med enskilda elever, också vid behov arbeta med grupper och klasser.
Delta utifrån kompetens och profession i planeringen och utvecklandet av skolverksamheten.
Medverka i skolans krisgrupp vid krishantering.
Arbeta vid behov med observationer av elever/grupper i skolmiljö.
Ansvarar för att sociala utredningar inom skolan görs vid behov.Tjänsten är ett föräldravikariat från och med 7:e januari 2020 till och med 8:e juni 2020.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket samt utbildning så som psykolog, beteendevetare, socionom eller liknande.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Kurator mot grundskola, central elevhälsa Täby

Ansök    Nov 28    Täby kommun    Skolkurator
Kurator mot grundskola, central elevhälsa Täby Arbetsplatsbeskrivning Täbys grundskolor arbetar med strategin tillgängligt lärande, vilket innebär att vi arbetar utifrån en grundläggande människosyn om varje enskild elevs lika värde och oändliga utvecklingspotential. Vi utgår från en övertygelse om att lärande bäst sker i sammanhang där många olika individer med olika erfarenheter, kunskaper och behov lär tillsammans och av varandra. Som kurator inom g... Visa mer
Kurator mot grundskola, central elevhälsa Täby

Arbetsplatsbeskrivning

Täbys grundskolor arbetar med strategin tillgängligt lärande, vilket innebär att vi arbetar utifrån en grundläggande människosyn om varje enskild elevs lika värde och oändliga utvecklingspotential. Vi utgår från en övertygelse om att lärande bäst sker i sammanhang där många olika individer med olika erfarenheter, kunskaper och behov lär tillsammans och av varandra.

Som kurator inom grundskolan är man anställd av enheten för central elevhälsa, tillsammans med kuratorer, psykologer, skolsköterskor och skolläkare. Du ingår i den centrala elevhälsan samt har yrkesträffar och handledning med övriga kuratorer inom enheten men har din arbetsplats på en eller flera grundskolor i kommunen.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill vara en del av skolornas elevhälsoteam och arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att främja elevernas förutsättningar för att nå kunskapskraven. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet. I elevhälsoteamet kommer du att arbeta med psykolog, skolsköterska och specialpedagog. Arbetet leds av rektor på respektive enhet. Exempel på arbetsuppgifter är:

• att arbeta med förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande insatser på organisation-, grupp- och individnivå, 
• att arbeta med konsultation för pedagogisk personal,
• att arbeta med kartläggnings- och utredningsuppdrag på såväl individ- som på gruppnivå   
• att samordna insatser av social karaktär och samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc.

Kvalifikationer:

Du som söker är/har:
• Socionomutbildning med erfarenhet av att arbeta som skolkurator.
• Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Tjänsten innebär att arbetet utförs inom ett eller flera rektorsområden.

Anställningsform: en tillsvidareanställning

Yrkeskategori: skolkurator

Erfarenhet: erfarenhet av att arbeta som skolkurator.

Omfattning: heltid 100 %

Löneform: månadslön. Fast månadslön efter överenskommelse

Varaktighet: tillsvidare

Arbetstid: dagtid. 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Visa mindre

School Counsellor / Skolkurator 7 - 9

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest ... Visa mer

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 36 schools and around 25,600 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.seSkolkurator årskurs 7-9

Om Skolan:

Internationella Engelska Skolan i Täby, med verksamhet i årskurserna 4-9 i två separata byggnader, erbjuder möjligheter för medarbetare att ta del av flera länders undervisningskulturer. Vi består av ca 1200 elever och 120 personal, och är en av IES ledande skola.

Internationella Engelska Skolan i Täby söker en skolkurator som vill vara en aktiv del av skolans hälsofrämjande arbetet, med fokus på den psykosociala delen.  Du är en viktig del av skolans elevhälsoteam års 7-9 och kommer att ha ett nära samarbete med skolsköterskor, speciallärare, och biträdande rektorn i skolan.

Vi söker dig som är positiv, initiativrik och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Du är en lagspelare som har förmåga att se elevens behov ur flera perspektiv och kan växla mellan att arbeta med förebyggande, främjande och åtgärdande insatser. Du står bakom skolans ledord av “tough love” och “academic excellence”.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är stödsamtal med enskilda elever, förebyggande och främjande arbete i grupp/klass som t.ex. livskunskap lektioner samt kill/tjejgrupper, konsultation till personal i psykosociala frågor, samverkan med aktörer utanför skolan, samt att hjälpa med det viktiga arbetet med värdegrund och likabehandling. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt med ett helhetsperspektiv på verksamheten och du förväntas ha en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer med både elever, vårdnadshavare och skolans personal.

Du  behärskar  engelska och svenska i både tal och skrift och uppskattar att arbeta i en internationell miljö. Du är utbildad socionom eller motsvarande. Vi ser erfarenhet inom annan närliggande barn/ungdomsverksamhet, organisation eller socialtjänst som meriterande.

Välkommen med ansökan till rektorn, Gina Ericsson: CV och brev till: [email protected] Visa mindre

xxx till Praktiska i xxx

Ansök    Jun 5    Praktiska Gymnasiet    Skolkurator
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa. Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om tjänsten

Som kurator på Praktiska är du del av en verksamhet med ett aktivt elevhälsoarbete, korta beslutsvägar och ett nära ledarskap. I din roll är du en naturlig del av elevernas skolmiljö och du tillhör elevhälsoteamet som förutom kurator består av skolledning, skolsköterska och specialpedagog. Tillsammans utgör ni ett främjande team med eleven i centrum, som arbetar övergripande med hälsofrämjande och förebyggande insatser för att skapa trygghet och studiero.

Utifrån din profession som kurator ger du i alla arbetsuppgifter förslag på lämpliga åtgärder, strategier och metoder för att ge eleven verktyg till ökad måluppfyllelse och trivsel. Du kommer bland annat att arbeta med enskilda samtal, handledning av personal, arbeta med klasser och grupper vid behov, arbeta med kartläggningar och utredningar samt vara delaktig i skolans likabehandlingsarbete.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Tjänsten är på 40% Praktiska Täby och 20% Praktiska Märsta, tillsvidare med provanställning 6 månader.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning inom psykologi eller socialt arbete. Du har god kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta regelverk som berörs i arbetet. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med ungdomar eller kurativa uppdrag inom skola och socialtjänst.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god initiativ- och samarbetsförmåga.

För att lyckas i uppdraget krävs det ett fungerande samarbete på flera olika plan vilket innebär att du har förmågan att vara lyhörd, lyssna, kommunicera samt komma med relevanta lösningsförslag. Du samarbetar nära andra yrkesprofessioner och har förmågan att skapa goda relationer till såväl dem som elever på skolan samt vårdnadshavare och berörda myndigheter. Du behöver även ha god förmåga i att självständigt planera och genomföra arbetsuppgifter på ett effektivt och strukturerat sätt.

 

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2019-08-12 Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor om tjänsten kontakta Maria Rohyo Barac, rektor Praktiska Gymnasiet i Täby, 070-226 54 60 eller
Helen Stenbäck, rektor Praktiska Gymnasiet i Märsta, 070-245 51 50.Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre

Kurator till Tibble Gymnasium

Ansök    Apr 29    TIBBLE GYMNASIUM    Skolkurator
Sedvanliga skolkuratorsuppgifter på gymnasienivå, med fokus på elevsamtal. Du ingår i elevhälsans arbetslag och är delaktig i elevhälsokonferensen. Vi söker dig som vill vara en del av Tibbles elevhälsoteam när vi nu utökar kuratorstjänsten. Du ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att våra elever ska ges de bästa förutsättningarna för att nå kunskapskraven. Du ska bidra med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbe... Visa mer
Sedvanliga skolkuratorsuppgifter på gymnasienivå, med fokus på elevsamtal.
Du ingår i elevhälsans arbetslag och är delaktig i elevhälsokonferensen.

Vi söker dig som vill vara en del av Tibbles elevhälsoteam när vi nu utökar kuratorstjänsten.
Du ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att våra elever ska ges de bästa förutsättningarna för att nå kunskapskraven.
Du ska bidra med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbete.
Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet.
Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper.


Tibble Gymnasium är en stor skola i Täby med ca 1500 elever och drygt 100 anställda. Ambitionen är att vara bäst i landet på det vi gör. Med närhet till grönområden, idrottsanläggningar och goda kommunikationer ligger Tibble Gymnasium strategiskt placerat med bara några hundra meter till Täby Centrum. Vi har ett skolbibliotek med över 26 000 titlar, en stor teater med över 500 åskådarplatser och tillgång till ett stort sportcenter med friidrottsanläggning, simbassäng, klättervägg och mycket mer. Visa mindre

Kurator TÄBY

Ansök    Apr 8    Täby kommun    Skolkurator
Arbetsbetsplatsbeskrivning Täbys grundskolor arbetar med strategin tillgängligt lärande, vilket innebär att vi arbetar utifrån en grundläggande människosyn om varje enskild elevs lika värde och oändliga utvecklingspotential. Vi utgår från en övertygelse om att lärande bäst sker i sammanhang där många olika individer med olika erfarenheter, kunskaper och behov lär tillsammans och av varandra. Som kurator inom grundskolan är man anställd av enheten för ce... Visa mer
Arbetsbetsplatsbeskrivning

Täbys grundskolor arbetar med strategin tillgängligt lärande, vilket innebär att vi arbetar utifrån en grundläggande människosyn om varje enskild elevs lika värde och oändliga utvecklingspotential. Vi utgår från en övertygelse om att lärande bäst sker i sammanhang där många olika individer med olika erfarenheter, kunskaper och behov lär tillsammans och av varandra.

Som kurator inom grundskolan är man anställd av enheten för central elevhälsa, tillsammans med kuratorer, psykologer, skolsköterskor, specialpedagoger och skolläkare. 

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill vara en del av skolornas elevhälsoteam och arbeta förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande för att främja elevernas förutsättningar för att nå kunskapskraven. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet. I elevhälsoteamet kommer du att arbeta med psykolog, skolsköterka och specialpedagog. Arbetet leds av rektor på respektive enhet, exempel på arbetsuppgifter är:

• att arbeta med förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande insatser på organsation-, grupp- och individnivå, 
• att arbeta med konsultation och handledning för pedagogisk personal,
• att arbeta med kartläggnings- och utredningsuppdrag på såväl individ- som på gruppnivå  och  
• att samordna insatser av social karaktär och samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc.

Kvalifikationer:

Du som söker är/har:
• socionomutbildning med erfarenhet av att arbeta som skolkurator.
• Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Tjänsten innebär att arbetet utförs inom ett eller flera rektorsområden.

Anställningsform:  en tillsvidareanställning och ett vikariat

Yrkeskategori: skolkurator

Erfarenhet; erfarenhet av att arbeta som skolkurator.

Omfattning: heltid 100 %

Löneform:

Månadslön. Fast månadslön efter överenskommelse

Varaktighet: tillsvidare

Arbetstid: dagtid. 

Tillträde: 2019-03-11

Vi kallar till intervju löpande.

 


Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Vi arbetar mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. Visa mindre